Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bajnai Gordon miniszterelnök avatta fel a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola vadonatúj oktatási fejlesztéseit, amelyekre 1,6 milliárd forintot fordítottak uniós támogatással

Bajnai Gordon miniszterelnök avatta fel a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola vadonatúj oktatási fejlesztéseit, amelyekre 1,6 milliárd forintot fordítottak uniós támogatással

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fejlesztés után ötszáz férőhellyel bővült az intézmény oktatási infrastruktúrája.

Az elmúlt év a válságkezelésről szólt, de a jelentős megszorítások eredménye, hogy mára visszaerősödött a forint az euróhoz képest – jelentette ki Bajnai Gordon leköszönő miniszterelnök a gyöngyösi főiskola új oktatási bázisának kulcsátadóján.

A kormányfő kiemelte: a válságkezelés közepette a kormány a jövőre koncentrált.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy a munkaerőpiac kihívásaira a felsőoktatásnak rugalmas válaszokat kell adnia, épp úgy, ahogy azt Gyöngyösön teszik.

Ez a most átadott Hallgatói Információs Központ is a több, mint másfélmilliárd forintos TIOP-projekt eleme. Uniós támogatással jött létre az itt képzendő gazdasági informatikusok számára. 17 hónap alatt több száz új, modern oktatási férőhely létesült a Mátrai úton, és az intézmény tasspusztai bázis is fejlődött.

A főiskola rektora, Dr. Magda Sándor arról is beszámolt, hogy a 10 százalékos intézményi önrésszel megvalósult beruházáson időközben 10 százaléknyi költséget meg kellett takarítaniuk – sikerrel.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-18 )

Tovább az archívumra