Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sem a Fidesz, sem a Jobbik jelöltje nem csatlakozik Magda Sándor tegnap közzétett felhívásához, melyben az erőmű érdekeinek jövőbeli védelmére szólította fel vetélytársait

Sem a Fidesz, sem a Jobbik jelöltje nem csatlakozik Magda Sándor tegnap közzétett felhívásához, melyben az erőmű érdekeinek jövőbeli védelmére szólította fel vetélytársait

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két megkeresett jobboldali politikus ugyanis a megkereséstől függetlenül már korábban világossá tette, hogy támogatják a cég továbbműködését.

Ahogy arról már hírt adtunk, úgynevezett visontai megállapodást készített elő az MSZP jelöltje, Dr. Magda Sándor, amely kapcsán arra kérte a térség fideszes és jobbikos jelöltjét: aláírásukkal garantálják, hogy a jövőben is megmarad a Mátrai Erőmű.

A Jobbik elnöke és helyi jelöltje, Vona Gábor nem szignózza a megállapodást. Mint mondta, először tőlünk értesült róla, és úgy fogalmazott: az MSZP jelöltje csak saját fontosságát próbálja erősíteni a kiáltvánnyal, azáltal, hogy az erőmű védelmezőjeként tünteti fel magát.

Vona Gábor jelezte: az erőmű érdekeit védi majd képviselőként is. A cégnél tett látogatásakor tájékozódott a vállalat fejlesztési elképzeléseiről, melyeket támogathatónak tart. A megtorpedózott klímatörvényről azonban még nincs jobbikos hivatalos álláspont, és a kampány végéig nem is lesz.

A Fidesz-KDNP jelöltje, Balázs József sem írja alá a megállapodást, hiszen már ő is világossá tette, hogy az erőmű munkahelyeinek megtartásában érdekelt. A témával pedig tovább nem kíván foglalkozni a kampány során.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-18 )

Tovább az archívumra