Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vidéken, Gyöngyössolymoson mutatta be a Jobbik Magyarországért Mozgalom vidékfejlesztési miniszterjelöltjét, Varga Gézát

Vidéken, Gyöngyössolymoson mutatta be a Jobbik Magyarországért Mozgalom vidékfejlesztési miniszterjelöltjét, Varga Gézát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az agrárszakértő kijelentette: az ország mezőgazdasági érdekei azt is megkívánhatják, hogy újratárgyaljuk uniós csatlakozásunkat.

A Jobbik stratégiai ágazatnak tekinti a mezőgazdaságot, valamint a ráépülő feldolgozóipart. Varga Géza, a párt mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterjelöltje elmondta: vidékmentő programjukban abból indulnak ki, hogy a mezőgazdaság irányítása az elmúlt 20 évben nem tudta megoldani a vidék gondjait, ezért gyökeres reformok kellenek.

A termőföld védelmében például előírnák az állam elővételi jogát, az így felvásárolt földeket pedig a fiataloknak adnák ki hosszú távú bérletre.

Ha Magyarország nem tud gátat vetni a földspekulánsoknak, akkor el kell gondolkodni akár az Európai Uniós csatlakozási szerződés újratárgyalásán is – vélte Varga Géza.

A párt vidékfejlesztési szemléletét Varga Géza afféle szivárvány-gazdaságként jelképezte, ennek lényege a helyi gazdasági érdekek, a környezeti, szociális és közösségi értékek, és az egyéni érvényesülés összhangja.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-18 )

Tovább az archívumra