Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illegális házfoglalók

Illegális házfoglalók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Illegális házfoglalókat fogtak a közterület felügyelők a Nádor u. 10. szám alatti önkormányzati ingatlanban. Két férfi lakott már napok óta a műemlék épületben, és lopták az áramot is. A tettesek arra hivatkoztak, hogy a polgármester adta ki nekik ezt a lakást. A közterület-felügyelők a rendőrséggel együttműködve kiürítették az épületet, az ajtókat pedig hamarosan befalazzák, hogy ne ismétlődhessen meg hasonló eset.

– Itt volt egy vasrács, amit eredetileg eltávolítottak, az is bent volt a szobában. Tehát ez mindenképpen egy betörésnek a nyoma volt, és ezek fotókkal rögzítve vannak – Hatalyák Péter azt mutatja, hogy hogyan jutottak be az épületbe az illegális házfoglalók. A közterület-felügyelők még szombaton tetten érték őket, és azonnal intézkedtek.

– Lesben álltunk gyakorlatilag. Az elkövetők és a betörők megjöttek, értesítettük a rendőrséget és visszatartottuk a személyeket, amíg a rendőrség kiért. Gyakorlatilag ennyi volt szombat este. Ezt követően tegnap is kaptunk bejelentést, annak részese voltam napközben, ekkor szintén nem találtuk itt az illetőt. Azt el kell mondani, hogy saját kulccsal rendelkezett a kapubejárathoz, és berendezkedett – mondta el Hatalyák Péter, közterület-felügyelő.

Ételhordók, ágynemű és cipők a földön – jól látható, hogy berendezkedtek a házfoglalók, és az áramot is lopták valahonnan, a mosdóban és a szobában is használták a világítást.

Ma reggel az egyiküket ismét tetten érték a közterület-felügyelők, majd jelezték a rendőrség felé, őt végül elszállították a kapitányságra.

– A szombati akciónk után a kollégáink tovább folytatták az ellenőrzéseket, amit éjszaka is megtettek. Ma reggel Török János rendészetvezető ellenőrizte a területet, értesített, hogy egy ismeretlen személy behatolt az épületbe. Nyíri László igazgatóval kijöttünk a helyszínre, ahol tetten értük azt a személyt, akit kollégámmal szombaton megfogtunk. Épp a halmijait pakolta a belső helyiségből – ismertette Nádudvari Károly, közterület-felügyelő.

Ezeket a képeket a közterület-felügyelet készítette néhány napja – jól látható, hogy fémhulladékokat halmoztak fel az elkövetők. Információink szerint ezeket a városból lopták össze. A ma reggeli bejáráskor azonban már hűlt helyük volt.

Az érintett épület bejáratait hamarosan befalazzák, hogy illetéktelenek ne költözhessenek az ingatlanba.

Török János, rendészeti csoportvezető kiemelte: az érintett önkormányzati ingatlan mellett a Pesti út 2. szám alatti épületet is folyamatosan ellenőrzik.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság