Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öt jelölt gyűjtötte össze a megfelelő számú ajánlószelvényt a gyöngyösi választókerületben a ma délutáni határidőig

Öt jelölt gyűjtötte össze a megfelelő számú ajánlószelvényt a gyöngyösi választókerületben a ma délutáni határidőig

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az áprilisi választásokon az MSZP, a FIDESZ-KDNP, a Jobbik, az LMP és a MIÉP jelöltjei közül választhatunk majd.

Ülésezik a választási bizottság Gyöngyösön. Ma délután 4 óráig várták a jelöltek ajánlószelvényeit. Heves megye 3. sz. választási kerületében hat párt adott le kopogtatócédulákat, a bizottság öt jelölt indulását hagyta jóvá.

Az Internetes Demokrácia Pártja volt az egyetlen, amely a szükséges 750-nél kevesebb ajánlószelvényt adott le. Így április 11-én Magda Sándor, az MSZP-, Balázs József, a Fidesz és a KDNP-, Vona Gábor, a Jobbik-, Lukács Zoltán, az LMP- és Kelemen Márta, a MIÉP jelöltjének neve mellé tehetjük az ikszet. Nagy Vilmos, az MDF és az SZDSZ jelöltje nem adta le ajánlószelvényeit. A jelöltállítási szakasz ezzel befejeződött, a választási bizottság már csak jogorvoslati ügyekben ül össze a választásokig. Eddig egyetlen ilyen esetben kellett döntést hozniuk.

Az MSZP azért nyújtott be kifogást, mert plakátjaikat A FIDESZ-KDNP jelöltjének posztereivel felülragasztották. A választási bizottság a kifogást megalapozottnak találta.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2010-03-19 )

Tovább az archívumra