Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerda éjjel egy helyi család tagjai támadtak intézkedő rendőrökre Gyöngyösorosziban, két rendőr könnyebben megsérült

Szerda éjjel egy helyi család tagjai támadtak intézkedő rendőrökre Gyöngyösorosziban, két rendőr könnyebben megsérült

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mind a család, mind a rendőrség a nyomozó ügyészséghez fordult a konfliktus után.

Egy bírósági elővezetést akartak foganatosítani a Gyöngyösi Rendőrkapitányság járőrei Gyöngyösorosziban szerda este – ezen a környéken. Egy férfit akartak előállítani, akinek rokonsága a rendőrök szerint ezt meg akarta akadályozni. Dulakodás tört ki, melyben 20-25 fő vett részt – adta közre a megyei kapitányság még csütörtökön. Eközben egy rendőr az arcán, egy másik a karján sérült meg könnyebben.

A megyei kapitány azonnali vizsgálata szerint a rendőri intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt. A megyei napilapnak az intézkedés egyik szemtanúja viszont azt mondta: szerintük rendőri túlkapás történt, a járőrök túl drasztikusan léptek fel, és ők csak hatan voltak a portán az előállítás alatt. A családtagok látleletet vetettek sérüléseikről.

A rendőrség – mivel a nyomozó ügyészség foglalkozik az esettel, ma már nem nyilatkozik az ügy fejleményeiről – tudtuk meg Kocsis Irén megyei rendőrségi sajtóügyeletestől.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-19 )

Tovább az archívumra