Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok kicsi sokra megy

Sok kicsi sokra megy

Legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1%-át. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok. A felajánlást az szja-bevallástól függetlenül is meg lehet tenni. A rendelkező nyilatkozatokat május 20-ig lehet leadni elektronikusan, papíralapon vagy személyesen a NAV-hoz.

Idén is rendelkezhetünk adónk 1%-ról. A rendelkezőnyilatkozat elektronikusan, papíralapon vagy akár személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként vagy önálló nyilatkozatként is, egészen május 20-ig. Az SZJA 1+1%-ról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapun keresztül lehet.

– Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek korábban már regisztráltak a NAV-nál, valamint technikai számmal rendelkező bevett egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat. A NAV honlapján a www.nav.gov.hu oldalon valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható – emlékeztetett Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

A bevett egyház technikai számára szóló, formailag érvényes 2018. évi nyilatkozatokat a 2019. évben is figyelembe veszi a NAV, újabb nyilatkozat beadásáig vagy a nyilatkozat visszavonásáig. A civil kezdeményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

– A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a munkáltatók továbbra is összegyűjthetik munkavállalóik 1+1%-os nyilatkozatát. Ebben az esetben legkésőbb 2019. május 10-ig lezárt borítékban kell átadni a munkahelyen a nyilatkozatot. A borítékot a ragasztott felületén a munkavállalónak saját kezűleg alá kell írnia – hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Ezt követően a munkáltató sértetlen állapotban, kísérőjegyzékkel együtt, zárt csomagban május 20-ig továbbítja a NAV-hoz. Fontos hogy bármely felajánlási formával élünk, a május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy aki határidőn túl küldi rendelkezését annak érvénytelennek nyilvánítják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Makovinyi Lili - Albeniz: Chant d'amour
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:05
Reklám
19:08
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság