Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alma-koncert

Alma-koncert

Gyöngyösön koncertezett az Alma együttes. A tavaly óta nagy változásokon átesett zenekar mára már teljesen összeszokott, ismert, valamint új dalokkal is készültek a kicsiknek és szüleiknek a Sportcsarnokban. A formáció új dalait is meghallgathatta a közönség, amely azért is fontos, mert köztük néhány fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól.

Boldog gyermekarcok, táncoló lábak – nagy volt az érdeklődés az Alma zenekar hétvégi koncertjére. A zenekar tavaly óta nem csak összetételében, de hangszerelésben is teljesen megújult.

– Az új formációban Andris zongorázik, billentyűzik. Ez még nem volt. Valóban Andrissal egy más hangszín jön, Alex pedig basszusgitáros, úgyhogy kicsit egy dinamikusabb, dögösebb irányból közelítjük meg a dalainkat – magyarázta Buda Gábor, az Alma zenekar frontembere.

A dalok kicsit másképp szólnak, de a zene egyetemessége itt is kiderül. A legfontosabb, hogy akik a színpadon állnak, önazonosak legyenek, szeressék azt, amit csinálnak – emelte ki Buda Gábor.

A formáció új dalait is meghallgathatta a közönség, amely azért is fontos, mert fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól.

– Egy olyan album van készülőben, ami kifejezetten fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól. A „Kackac kopasz kukac” kifejezetten a leukémiás gyerekek bátorítására, megsegítésére szolgál. Ez egy nagy megmozdulás egyébként, amiben mások is részt vettek – árulta el Berkesi Alex, basszusgitáros.

Valamennyi készülőben lévő dal és projekt egy szélesebb értelemben vett társadalmi felelősségvállalással kapcsolódik össze.

– Nem csak a fogyatékkal élő gyermekek, nem csak a beteg gyermekek, hanem például a környezetvédelem is egy ilyen fontos dolog, amelynek a szolgálatába szeretnénk állítani, az esetleg meglévő tehetségünket, a képességeinket. Merthogy az a fajta közönség, amihez mi szólni tudunk, és az a fajta nyilvánosság, amit mi ez által kapunk, az nem csak arra jó, hogy sokakat tudjunk felhőtlenül szórakoztatni, hanem arra is való, hogy sok mindenkit el tudjunk érni, és tudjunk nevelni – vélekedett Ránki András, az együttes billentyűse.

Az a fajta nyilvánosság, amivel az Alma zenekar rendelkezik, innentől kezdve nem csak adomány, hanem egy nagyon fontos küldetés is, ami mellett a tagok sem mehetnek el – szögezte le Ránki András.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:13
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil:Clopinette
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:03
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság