Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Alma-koncert

Alma-koncert

Gyöngyösön koncertezett az Alma együttes. A tavaly óta nagy változásokon átesett zenekar mára már teljesen összeszokott, ismert, valamint új dalokkal is készültek a kicsiknek és szüleiknek a Sportcsarnokban. A formáció új dalait is meghallgathatta a közönség, amely azért is fontos, mert köztük néhány fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól.

Boldog gyermekarcok, táncoló lábak – nagy volt az érdeklődés az Alma zenekar hétvégi koncertjére. A zenekar tavaly óta nem csak összetételében, de hangszerelésben is teljesen megújult.

– Az új formációban Andris zongorázik, billentyűzik. Ez még nem volt. Valóban Andrissal egy más hangszín jön, Alex pedig basszusgitáros, úgyhogy kicsit egy dinamikusabb, dögösebb irányból közelítjük meg a dalainkat – magyarázta Buda Gábor, az Alma zenekar frontembere.

A dalok kicsit másképp szólnak, de a zene egyetemessége itt is kiderül. A legfontosabb, hogy akik a színpadon állnak, önazonosak legyenek, szeressék azt, amit csinálnak – emelte ki Buda Gábor.

A formáció új dalait is meghallgathatta a közönség, amely azért is fontos, mert fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól.

– Egy olyan album van készülőben, ami kifejezetten fogyatékkal élő gyermekekhez és gyermekekről szól. A „Kackac kopasz kukac” kifejezetten a leukémiás gyerekek bátorítására, megsegítésére szolgál. Ez egy nagy megmozdulás egyébként, amiben mások is részt vettek – árulta el Berkesi Alex, basszusgitáros.

Valamennyi készülőben lévő dal és projekt egy szélesebb értelemben vett társadalmi felelősségvállalással kapcsolódik össze.

– Nem csak a fogyatékkal élő gyermekek, nem csak a beteg gyermekek, hanem például a környezetvédelem is egy ilyen fontos dolog, amelynek a szolgálatába szeretnénk állítani, az esetleg meglévő tehetségünket, a képességeinket. Merthogy az a fajta közönség, amihez mi szólni tudunk, és az a fajta nyilvánosság, amit mi ez által kapunk, az nem csak arra jó, hogy sokakat tudjunk felhőtlenül szórakoztatni, hanem arra is való, hogy sok mindenkit el tudjunk érni, és tudjunk nevelni – vélekedett Ránki András, az együttes billentyűse.

Az a fajta nyilvánosság, amivel az Alma zenekar rendelkezik, innentől kezdve nem csak adomány, hanem egy nagyon fontos küldetés is, ami mellett a tagok sem mehetnek el – szögezte le Ránki András.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság