Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megoldásra vár

Megoldásra vár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Évi hét millió forintot költ a város az illegális hulladéklerakók felszámolására. Azonban ez az összeg folyamatosan nő, hiszen ezek a szemetek újratermelődnek. Néhány utca kiemelten fertőzött. Tavaly az éves keret több mint felét 5 utca megtisztítására kellett fordítani.

Használt vécék, autógumik és még egy sarokkád is. Szinte mind megtalálható a város több pontján is, azonban nem csak a boltokban, hanem az utcára kidobva is. Az illegális hulladékeltakarítás nagy problémát jelent a város számára, hiszen a felszámolást követően újra szemetessé válnak ezek a területek.

– A főbb helyek azok az elzárt területek, amik aránylag könnyen megközelíthetőek, de be nem láthatóak. Most is egy olyan területen vagyunk, ez egy önkormányzati terület a Füszért sori garázssorok mögött van, ami olyan szinten fertőzött a hulladéktól, hogy évi két alkalommal a mögöttem látható hulladékmennyiségnek a többszörösét szállítjuk el – mondta el Boros Vince városgazda.

Az erre szánt évi 7 millió forint nem is mindig elég, hiszen akad néhány olyan utca amelyekre ebből a keretből 4 millió forintot kellett költeni.

– Számtalan olyan helyet tudnék mondani a városban, csak 3-4 vagy 5 utcát hagy mondjak Víg utca, Búvó, Verő, Akaszka, Malom utca és a mellette lévő patak, patakmeder, patakpart környéke. Itt tavaly csak több mint 4 millió forintot költöttünk. Itt 4-5 utcáról beszéltünk és nem arról a 350 utcáról, ami Gyöngyösön van – hangsúlyozta.

A városgazda elmondta most is egy három millió forintos pályázatot nyújtottak be a szaktárcához. Hozzátette a jogszabályok változtatásával a tervek szerint hamarosan bűncselekménynek minősülhet az illegális szemetelés.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság