Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Police Café

Police Café

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folytatódik Heves megyében a Police Café elnevezésű országos program, melynek célja, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől, feltehessék kérdéseiket és egy csésze kávé mellett felvilágosítást, tanácsokat kaphassanak a rendőröktől. Az érdeklődőket a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával a helyi bevásárlóközpont parkolójában várták Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban. A tanácsadáson túl céljuk, hogy a rendőrök és az állampolgárok kapcsolatát közvetlenebbé tegyék.

Bűnmegelőzés és kávé. Ismét Gyöngyösre látogattak a Police Café rendőrei, hogy hasznos tanácsokkal lássák el a járókelőket bűnmegelőzés és vagyonvédelem témában egy csésze kávé kíséretében. A legtöbb kérdést az otthon biztonságával kapcsolatban tették fel, de felmerült még a személygépjárművel, bankkártyával és a trükkös tolvajokkal kapcsolatos kérdés is.

– Szintén nagyon fontos felhívnunk rá a lakosság figyelmét bűnmegelőzés témakörben. Itt Gyöngyösön is jellemző volt az elmúlt hetekben, úgynevezett trükkös csalók jelentek meg a városban, illetve a környező településeken. A legutóbbi esetek kapcsán gázszolgáltató munkatársainak adták ki magukat idegen férfiak és ezzel az ürüggyel bebocsájtást nyertek a leginkább idős egyedül élő lakosoknak az otthonába és kifigyelték, hogy hol van a pénz és elvették a megtakarított pénzüket vagy arra is van példa, hogy valamilyen előleget vettek fel egy színlelt vállalkozás nevében utána eltűntek a pénzzel – sorolta Soltész Bálint, a HMRF sajtóreferense.

A megyei bűnmegelőzési alosztály szakembere kiemelte: A bűnözők a lehető legkisebb kockázatot vállalva minél nagyobb anyagi haszonhoz próbálnak jutni. Emellett elmondta, hogy hogyan ismerhetők fel az úgynevezett trükkös csalók.

– Azokat egyetlen egy módon lehet felismerni, ha hivatalos okiratot kérnek tőlük. Mindegyik ilyen szolgáltatónak a dolgozója rendelkezik egy igazolvánnyal, amivel tudja igazolni, hogy az adott szolgáltatónak a munkavállalója. Ezt nekik kötelességük megmutatni amennyiben nem így tesznek, elsődlegesen mindenképpen azt javaslom, hogy ezeket a személyeket ne engedjék be a portájukra, ne engedjék kerítésen belülre, ne engedjék be őket a házukba – tanácsolta Varjú Ferenc, rendőr alezredes./

Varjú Ferenc bemutatta a Házőrző elnevezésű alkalmazást is, melynek segítségével kideríthetjük, mennyire biztonságos lakásunk, felmérhetjük otthonunk védelmi szintjét és személyre szabott tanácsot is ad a biztonsági szint növelésére.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság