Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Police Café

Police Café

Folytatódik Heves megyében a Police Café elnevezésű országos program, melynek célja, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől, feltehessék kérdéseiket és egy csésze kávé mellett felvilágosítást, tanácsokat kaphassanak a rendőröktől. Az érdeklődőket a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával a helyi bevásárlóközpont parkolójában várták Egerben, Gyöngyösön és Hatvanban. A tanácsadáson túl céljuk, hogy a rendőrök és az állampolgárok kapcsolatát közvetlenebbé tegyék.

Bűnmegelőzés és kávé. Ismét Gyöngyösre látogattak a Police Café rendőrei, hogy hasznos tanácsokkal lássák el a járókelőket bűnmegelőzés és vagyonvédelem témában egy csésze kávé kíséretében. A legtöbb kérdést az otthon biztonságával kapcsolatban tették fel, de felmerült még a személygépjárművel, bankkártyával és a trükkös tolvajokkal kapcsolatos kérdés is.

– Szintén nagyon fontos felhívnunk rá a lakosság figyelmét bűnmegelőzés témakörben. Itt Gyöngyösön is jellemző volt az elmúlt hetekben, úgynevezett trükkös csalók jelentek meg a városban, illetve a környező településeken. A legutóbbi esetek kapcsán gázszolgáltató munkatársainak adták ki magukat idegen férfiak és ezzel az ürüggyel bebocsájtást nyertek a leginkább idős egyedül élő lakosoknak az otthonába és kifigyelték, hogy hol van a pénz és elvették a megtakarított pénzüket vagy arra is van példa, hogy valamilyen előleget vettek fel egy színlelt vállalkozás nevében utána eltűntek a pénzzel – sorolta Soltész Bálint, a HMRF sajtóreferense.

A megyei bűnmegelőzési alosztály szakembere kiemelte: A bűnözők a lehető legkisebb kockázatot vállalva minél nagyobb anyagi haszonhoz próbálnak jutni. Emellett elmondta, hogy hogyan ismerhetők fel az úgynevezett trükkös csalók.

– Azokat egyetlen egy módon lehet felismerni, ha hivatalos okiratot kérnek tőlük. Mindegyik ilyen szolgáltatónak a dolgozója rendelkezik egy igazolvánnyal, amivel tudja igazolni, hogy az adott szolgáltatónak a munkavállalója. Ezt nekik kötelességük megmutatni amennyiben nem így tesznek, elsődlegesen mindenképpen azt javaslom, hogy ezeket a személyeket ne engedjék be a portájukra, ne engedjék kerítésen belülre, ne engedjék be őket a házukba – tanácsolta Varjú Ferenc, rendőr alezredes./

Varjú Ferenc bemutatta a Házőrző elnevezésű alkalmazást is, melynek segítségével kideríthetjük, mennyire biztonságos lakásunk, felmérhetjük otthonunk védelmi szintjét és személyre szabott tanácsot is ad a biztonsági szint növelésére.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság