Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Támogatják a felkészülését

Támogatják a felkészülését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Támogatói szerződést írtak alá Hiesz György polgármester és a gyöngyösi születésű Lévay Petra paralimpikon. A város által felajánlott 500 ezer forinttal a parasportoló 2020-as tokiói paralimpiára történő felkészülését támogatják.

Nem csak a sportról szól, mikor támogatjuk a sporteseményeket, sportolókat és jelen esetben Petrát, hanem a szemléletformálásról is, egy másik generáció felnövekedése érdekében – mondta Hiesz György a támogatói szerződés aláírását megelőzően. Az pedig külön öröm, ha egy gyöngyösi sportoló ilyen szép eredményt ér el. Már számos sportolót támogatott az önkormányzat, akik öregbítették a város hírnevét – tette hozzá.

– Igyekszünk azokat az embereket megbecsülni akiket példaként lehet állítani a fiatalok elé. Petrát is aki valamilyen testi fogyatékkal született, ennek ellenére tanul, sportol és tényleg azt mondom, hogy világra szóló eredményt ér el – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Lévay Petra bal alkar végtaghiánnyal született, de már 2 éves korától sportol, először úszott, 44-szer lett országos bajnok és 2014-től paratriatlon versenyzőként folytatta pályafutását. 2016-ban középtávú Európa bajnokságot nyert, legutóbb Tasmániában a világkupán lett ezüstérmes. A várostól kapott támogatást a tokiói paralimpiára történő felkészülésre fordítja.

– Nagyon- nagyon hálás vagyok, hogy a gyöngyösi önkormányzat ilyen segítőkészen mellém állt, meg is hatódtam ettől az összefogástól. Mindenképpen a sporthoz kapcsolódó kiegészítő foglalkozásokra fogom fordítani, mint gyógytorna és masszázs, ezeket eddig nem tudtam biztosítani a felkészülés mellé – magyarázta.

Ezek nagyot fognak lendíteni a felkészülésén – tette hozzá Petra, aki tiszteletét és köszönetét kifejezve, néhány percre Hiesz György nyakába akasztotta a legutóbb Tasmániában, a paratriatlanosok ausztráliai világversenyén szerzett ezüstérmét.


Tovább az archívumra