Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályaorientáció diákoknak

Pályaorientáció diákoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pályaorientációs napot szervezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek keretében a gyöngyösi Vak Bottyán Szakgimnázium 500 diákja látogathatott el 11 helyi vállalathoz. A program célja, hogy a gyerekek minél előbb felkészüljenek a pályaválasztásra.

Példaértékű összefogás – így nevezte File Sándor a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója azt az együttműködést, amit a kamara a Vak Bottyán Szakgimnáziummal karöltve létrehozott. Most az iskola 500 diákja látogathatott el 11 környékbeli nagyvállalathoz.

– Ma 500 fiatalt tudunk kivinni a munkaerőpiacra. Nyilván vannak ebben végzősek, tehát olyan faitalok, akik már azzal a szemmel érkeznek, hogy megnézzék hol is dolgozhatnak és a vállalatok is úgy tekinthetnek rá, hogy megnézzük kik a közvetlen jövő, a holnap munkavállalói. De vannak benne olyan fiatalok is, akik a gyakorlati helyet keresik, diákmunka lehetőséget keresnek, vagy hosszú távú tapasztalatszerzési lehetőséget keresnek. Erre mind-mind lehetőség kínálkozik – magyarázta File Sándor.

Az egyik nagyvállalat a MAGNETEC-UNGARN Mágnestechnológiai Ipari Kft. volt, ahová örömmel várják a jövő munkavállalóit.

– Nagyon nagy szeretettel fogadunk diákokat nyári munkára és mi nem csak egyszerű munkavégzésre alkalmazzuk őket, hanem nagyon szívesen fogadjuk olyan területekre, mint például fejlesztés területe. Ahol megismerhetik azt a fejlesztési folyamatot, amelyekkel ezeket a termékeket mi kitaláljuk, mi kollegáink kifejlesztik és találnak olyan anyagokat. Hogy ha ebbe részmunkát tudnak vállalni, akkor ők magában a fejlesztés folyamatában is részt tudnak venni – mondta el Ivády Imréné gazdasági ügyvezető.

A fiatalok számára a pályaválasztásban is sokat segített ez a nap, hiszen közelebbről megismerhették a cégek működését.

– Azért jó, mert betekintést engednek nyerni egy nagyobb gyár működésébe. Tehát nekünk is, akik még nem voltak ilyen gyárban, hogy hogyan is kell ezt elképzelni. Segít eldönteni az embereknek, hogy ha ebbe a szakmában akarnak maradni, akkor miért jó, hogy ebben maradnak – vélekedett Cseh Viktor tanuló.

Volt, aki olyan munkahelyre látogatott, ahová később dolgozni is jelentkezne, mint például a gépgyártás-technológusnak tanuló Galyó Ignác.

– Gondoltam már, hogy ebbe a gyárba – magyarázta Galyó Ignác tanuló.

A kamara gazdaságfejlesztési igazgatója azt mondja, a diákok számára ez egy kitűnő lehetőség, hiszen egy-egy cég előnyben részesítheti azokat, akik már ismerik valamilyen módon az adott vállalat működését. Hozzátette: ez a nap akár az elhelyezkedéshez is nagy segítséget jelent a tanulóknak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Adventi kalendárium
09:10
Mese - A falánk tyúkocska
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin
10:02
Reklám
10:04
Méhek nyomában - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Öreg néne őzikéje
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság