Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hegedűs Zsuzsa, a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését segítő alapítvány ötletadója volt a Fidesz-KDNP gyöngyössolymosi fórumának vendége

Hegedűs Zsuzsa, a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését segítő alapítvány ötletadója volt a Fidesz-KDNP gyöngyössolymosi fórumának vendége

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szakember szerint kormányprogram nem lesz a kezdeményezéséből, az éhezést ugyanis továbbra is társadalmi összefogással kell orvosolnia a civil szférának.

Sok bank és cég segít a Minden Gyerek Lakjon Jól-mozgalomnak, ám a legtöbb befizető jellemzően magánszemély, kis összegekkel – mondta el Hegedűs Zsuzsa szociológus az általa indított kezdeményezésről. A szakember Gyöngyössolymoson tudatta: van cég, amely 4000 müzlit adott, vannak gazdák, akik rendszeresen almát küldenek, de hiába segít 2200 gyerek étkezésén az alapítvány, ha 600 ezer éhes gyermek van ma Magyarországon. A mozgalomból szerinte mégsem szabad kormányprogramot csinálni.

A kormány dolga viszont a valódi munkahelyek teremtése a szülők számára mindenhol, még a hátrányos helyzetű térségekben is – és nem közmunka vagy segély nyújtása, vélte Hegedűs Zsuzsa.

A fórum házigazdája, Balázs József Fidesz-KDNP-s jelölt elmondta: korábban senkinek sem sikerült annyi kopogtatócédulát gyűjtenie a gyöngyösi térségben, mint a Fidesz aktivistáinak.

A politikus szerint a családok rossz helyzetéhez az elmúlt nyolc év – mint fogalmazott, kudarcokkal teli – gazdaságpolitikája is hozzájárult. A döntéshozók rengeteg forrást vontak el az önkormányzatoktól, emellett rosszul megy a térség megélhetését alapvetően meghatározó agráriumnak is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-03-29 )

Tovább az archívumra