Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Autizmus Világnapja alkalmából a Berze Nagy János Gimnázium tanulói az Autista Segítő Központ javára a Kőmíves Kelemen című színdarabot mutatták be a Mátra Művelődési Központ színpadán.

Az Autizmus Világnapja alkalmából a Berze Nagy János Gimnázium tanulói az Autista Segítő Központ javára a Kőmíves Kelemen című színdarabot mutatták be a Mátra Művelődési Központ színpadán.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvényt fővédnökként Hiesz György polgármester nyitotta meg.

Idén, április 2-án első ízben tartják meg az Autizmus Tudatosság Világnapját. Az ENSZ ezt a napot annak szenteli, hogy felhívja a figyelmet erre a létező, de még mindig sok téves elképzeléssel körülvett állapotra. Becslések szerint 60 ezerre tehető az autizmussal élő emberek száma hazánkban. Gyöngyösön 3. éve rendezik meg a helyi 10 éve létező Autista Központban az Autizmus Világnapját. Most egy héttel korábbra tették a húsvéti ünnep miatt.

Idén a Berze Nagy János Gimnázium tanulói is szívesen csatlakoztak, ők műsorral támogatták őket.

A központ dolgozói azért szervezték ezt a programot, hogy a nézők és látogatók egy kicsit megismerhessék őket, bepillantást nyerhessenek mindennapjaikba. A műsor róluk és értük szól. Az autista gyerekek saját kezűleg készített ajándékkal köszönték meg a berzések műsorát.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2010-03-29 )

Tovább az archívumra