Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új alállomás

Új alállomás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyöshalászon adták át az ÉMÁSZ Hálózati Kft. legújabb alállomását, ami a térség legnagyobb ipari beruházásainak ellátását biztosítja. A létesítmény az APOLLO TYRES gumiabroncs gyártót, valamint az ipari gázokat előállító SIAD-ot látja el villamos energiával. Az alállomás a jövőben további fogyasztók kiszolgálására és a napelemes rendszerek által termelt villamos energia felvételére is képes lesz.

Az energiafogyasztás a magyar gazdaság rohamos fejlődésével folyamatosan növekszik, az előrejelzések szerint a magyar gazdaság villamosenergia-fogyasztása a következő 15 évben évente közel 1 százalékkal bővülhet. Az alállomások az egész villamos-energiaellátás szívét- lelkét adják- mondta a gyöngyöshalászi alállomás átadásakor Franz Retzer az ELMÜ-ÉMÁSZ igazgatóságának tagja. Az ELMÜ-ÉMÁSZ 2,3 millió fogyasztót lát el villamos-energiával, mindezt közel 65 ezer km vezetéken 15 ezer kisfeszültségű transzformátor segítségével, és mind ehhez 80 alállomás áll rendelkezésre. Új alállomást akkor létesítenek, ha megnő az energiaigény, mint jelen esetben is.

Az új alállomás további fogyasztók, kis – és középvállalkozások csatlakozására is lehetőséget biztosít- tette hozzá Béres József. Ezen kívül lehetővé teszi a napelemes rendszerek által termelt villamos energia betáplálását és elosztását. A mintegy 1,5 milliárd Ft-ból megvalósuló önerős beruházás, olyan vállalkozások biztonságos ellátását teszik lehetővé, amelyek fontosak a térség gazdasági életében. Heves megyei székhelyű cégek 2018-ban 175 milliárd Ft értékű beruházást valósítottak meg – mondta Dr.Pajtók Gábor kormánymegbízott.

A megtermelt DGP jó része Eger-Gyöngyös-Hatvan tengelyen képződik – tette hozzá Pajtók Gábor. A vállalat a jövőben is több ehhez hasonló beruházást tervez, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelően támogassa a hazai gazdaság fejlődését és a környezetvédelmet.


Tovább az archívumra