Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvodai beíratás

Óvodai beíratás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Április 29-én és 30-án 8-tól 17 óráig lesz lehetőség az óvodai beiratkozásra az önkormányzati fenntartású intézményekben. Óvodai foglalkozáson azon gyermekek kötelesek részt venni, akik ebben az évben augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. A népesség-nyilvántartás szerint több mint 240 főre vonatkozik Gyöngyösön.

Játszanak a gyerekek a Platán úti Tagóvodában. Ezek a képek a Pillangó csoportban készültek. A kicsik nagyon szeretnek itt lenni és együtt játszani.

Érdemes tudni azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke 31-ig betölti a 3. életévét, hogy hamarosan itt a beíratás ideje. Április 29-én hétfőn és 30-án, kedden, lesz erre lehetőségük. Akik ezután töltik, be ezt a kort azoknak sem kell aggódni, hiszen folyamatosan biztosítanak felvételt az óvodákba.

– Az óvodákban nyílt nap nincs, de elmondjuk a kedves szülőknek, hogy bármelyik óvodába a beiratkozás idején bemehetnek, szétnézhetnek, csoportszobákba, udvaron nagyon szívesen állnak a kollégák rendelkezésükre. A másik dolog pedig, hogy jelenleg 240 körüli gyermek az, aki elmegy iskolába és hasonló létszámot várunk az óvodákba tehát bízunk benne, hogy fel tudjuk tölteni az óvodánkat – mondta Molnár Lászlóné, intézményvezető.

Gyöngyösön 9 tagóvoda van összesen. A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik, illetve a szülő dolgozik, de a szabályzat engedélyezi azt is, hogy ha máshol életvitelszerűen lakik, dolgozik, akkor abba a tagóvodába jelentkezzen – ehhez írásbeli kérelmet kell benyújtani a tagóvoda vezetőjének.

Akik pedig nem rendelkeznek, gyöngyösi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel azokat abban az esetben veszik fel a gyöngyösi óvodák bármelyikébe, ha a maximális csoportlétszám nincs feltöltve – tudtuk meg Horváth Gábortól.

– A beíratáshoz mindenképpen a törvényes képviselőnek a személyazonosító igazolványa, lakcímigazolványa kell, illetve a kiskorú gyermeknek szintén a lakcímigazolványa. A felvételi szabályzat egyébként több szigorítást is bevezetett a köznevelési törvény engedélyével, ami azt jelenti, hogy a tagóvoda vezetők vizsgálhatják a tényleges lakóhelyet is védőnők bevonásával is, tehát remélhetőleg mindenki fogja ezt az időpontot tartani – magyarázta a városháza intézményirányítási igazgatója.

Ha valaki nem íratja be óvodára érett gyermekét, akkor a törvény alapján szabálysértést követ el, tehát a törvényes képviselővel szemben eljárást lehet indítani.


Tovább az archívumra