Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tehetségek elismerése

Tehetségek elismerése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért”, a „Művészetekért”, és a „Közösségért” elismeréseket. A kitüntetéseket ünnepélyes keretek között vehette át Veres Tamás, a Berze Nagy János Gimnázium, végzős diákja, Tolmayer Anna, a Pécsi Egyetem első éves mesterképzéses hallgatója, valamint Spisák Bence, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának másodéves hallgatója. Az ünnepség végén a berzés fiatalok egy közös dallal lepték meg kitüntetett társaikat.

Az önkormányzat példaképeket szeretne állítani a fiatal generáció elé – ezért álmodta meg annak idején a „Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért”, a „Művészetekért”, és a „Közösségért” elismeréseket – fogalmazott Hiesz György, a díjátadó ünnepségen.

– Példaképeket azért, hogy van értelme a sok-sok munkának, a sok-sok befektetett álmatlan éjszakának, a tanulásnak, a gyakorlásnak. Az élet erről szól, és nem csak arról, hogy rohanunk, hogy pénzt keresünk, hogy családot alapítunk, majd megint futunk a pénz után, hanem arról is szól, hogy megvalósítsuk önmagunkat – fogalmazott.

A Gyöngyösi fiatalok a művészetekért elismerést idén Tolmayer Anna vehette át, aki egy reneszánsz ember, hiszen a művészetek minden területe közel áll szívéhez. A fiatal lány jelenleg a Pécsi Egyetem első éves mesterképzéses hallgatója.

– Talán a legnagyobb élmény – persze az is iszonyat nagy megtiszteltetés, hogy díjazott lettem – viszont itt ülni és látni a fiatalokat, ahogy például Veres Tomi osztálytársai feljöttek és énekeltek neki, egyszerűen annyira megerősített abban, hogy tényleg érdemes csinálni, és érdemes visszatérni Gyöngyösre és tenni a közösségért, és bármiért, amit tudunk, úgyhogy nagyon megtisztelő -. fogalmazott.

A Fiatalok a közösségért elismerésben Spisák Bence, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának másodéves hallgatója részesült. Már általános iskolás korában is fontos volt számára a közösségért való munka, és ezt a Berze Nagy János Gimnáziumban is folytatta. Egy évig alelnöke, három évig elnöke volt a gimnázium diákönkormányzatának.

– Nagyon jó volt egyrészt visszatérni Gyöngyösre, és nagyon jó, hogy elismerték utólag a munkánkat, de ez nem csak nekem szól, hanem az egész diáktanácsnak, és remélem, hogy ahogy elkezdtük, meg ahogy most van, az utána folytatódni fog, és egyre nagyobb lesz, kiteljesedtebb és sokkal profibb, mint, amit mi csináltunk – mondta a kitüntetett.

A Fiatalok a tudásért díjat Veres Tamás, a Berze Nagy János Gimnázium, végzős diákja vehette át, aki már 7. osztályos kora óta kiemelkedő eredményeket ér el a természettudományok területén. A Szegedi Tudományegyetemen végzett kutatásokat, célja egy olyan eljárás kidolgozása, mely a daganatos betegségek kiegészítő terápiás kezelése lehet.

– Igazából nagyon meghatódtam, és nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki engem felterjesztett – foglalta össze érzéseit a díjátadó után.

Az ünnepség végén Hiesz György polgármester megköszönte Czinder Péter, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatójának munkáját, majd az intézmény 12. osztályos tanulói egy meglepetés dallal készültek a kitüntetettek számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A só
09:08
Világörökség - Lillafüred 
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:11
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Méhek nyomában - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság