Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi diáknap

Városi diáknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt általános iskola 120 gyermeke versenyzett a mai városi diáknapon. A gyerekek 9 versenyszámban mérték össze erejüket, amelyben ügyességi versenytől kezdve divatbemutatón át, egészen a makett építésig mindenben kipróbálhatták magukat. A versenyt végül a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg.

Vajkrém készítés, divatbemutató és tánc-show. Ilyen különleges és játékos versenyszámokban mérhették össze erejüket a tanulók az idei városi diáknapon. Idén 5 általános iskola 120 gyermeke vett részt az eseményen, ahol a verseny megnyerése mellett a jó hangulat és csapatok összekovácsolása volt az igazi cél.

– Idén „Vissza a jövőbe” című vetélkedőt folytattak le a hetedik-nyolcadik osztályosok a gyöngyösi általános iskolákból. Körülbelül egy csapat olyan 35-40 fővel jött ide a verseny helyszínére és olyan játékokat és feladatokat állított össze nekik Kása Abigél, ő a Felsővárosi Általános Iskolának a tanítónője. Ő rakta össze teljesen a feladatokat úgy, hogy legyen benne ügyességi feladat illetve legyen benne faladat, amit együtt csapatként kell megoldaniuk – mondta el Soltész Kecskés Lilla, a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda Ifjúsági referense.

Milyen lehet Gyöngyös 1000 év múlva? Ez volt az egyik különleges feladat, ahol a gyerekeknek egy makettet kellett építeniük a városról, méghozzá újrahasznosított anyagokból.

– Magát a várost egy üvegkupola borítja és ez a sok újságpapír egy védőburkolatot szimbolizálni, amit a havonta egyszer lecsapó porviharok ellen tettek az üvegburkolatra. Illetve egy zsinórral elméletileg működtethető, csak már megsínylette a bemutatót és szétesett. Fölhúzható belülről maga az újság és így tudja beengedni fényt – magyarázta Garamvölgyi Márk, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákja.

A gyerekek jól érezték magukat a diáknapon, hiszen a közös munkának köszönhetően sikerült még jobban összekovácsolódniuk.

– Nagyon izgalmas volt. Ütköztünk néhány bakiba, de ezt nagyon gyorsan megoldottuk az iskolánk segítségével és pár külső segítséggel. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, nagyon összekovácsolódott a csapat és örülök, hogy ennyire együtt tudtunk működni és együtt tudtunk örülni az eredményünknek – mesélte Viczán Anna tanuló, az Arany János Általános Iskola diákja.
04:23:42 – 04:24:00

A diáknapot végül a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg. Az egész napos versenyt egy közös tánccal zárták a gyerekek és a tanárok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság