Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi diáknap

Városi diáknap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt általános iskola 120 gyermeke versenyzett a mai városi diáknapon. A gyerekek 9 versenyszámban mérték össze erejüket, amelyben ügyességi versenytől kezdve divatbemutatón át, egészen a makett építésig mindenben kipróbálhatták magukat. A versenyt végül a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg.

Vajkrém készítés, divatbemutató és tánc-show. Ilyen különleges és játékos versenyszámokban mérhették össze erejüket a tanulók az idei városi diáknapon. Idén 5 általános iskola 120 gyermeke vett részt az eseményen, ahol a verseny megnyerése mellett a jó hangulat és csapatok összekovácsolása volt az igazi cél.

– Idén „Vissza a jövőbe” című vetélkedőt folytattak le a hetedik-nyolcadik osztályosok a gyöngyösi általános iskolákból. Körülbelül egy csapat olyan 35-40 fővel jött ide a verseny helyszínére és olyan játékokat és feladatokat állított össze nekik Kása Abigél, ő a Felsővárosi Általános Iskolának a tanítónője. Ő rakta össze teljesen a feladatokat úgy, hogy legyen benne ügyességi feladat illetve legyen benne faladat, amit együtt csapatként kell megoldaniuk – mondta el Soltész Kecskés Lilla, a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda Ifjúsági referense.

Milyen lehet Gyöngyös 1000 év múlva? Ez volt az egyik különleges feladat, ahol a gyerekeknek egy makettet kellett építeniük a városról, méghozzá újrahasznosított anyagokból.

– Magát a várost egy üvegkupola borítja és ez a sok újságpapír egy védőburkolatot szimbolizálni, amit a havonta egyszer lecsapó porviharok ellen tettek az üvegburkolatra. Illetve egy zsinórral elméletileg működtethető, csak már megsínylette a bemutatót és szétesett. Fölhúzható belülről maga az újság és így tudja beengedni fényt – magyarázta Garamvölgyi Márk, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola diákja.

A gyerekek jól érezték magukat a diáknapon, hiszen a közös munkának köszönhetően sikerült még jobban összekovácsolódniuk.

– Nagyon izgalmas volt. Ütköztünk néhány bakiba, de ezt nagyon gyorsan megoldottuk az iskolánk segítségével és pár külső segítséggel. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, nagyon összekovácsolódott a csapat és örülök, hogy ennyire együtt tudtunk működni és együtt tudtunk örülni az eredményünknek – mesélte Viczán Anna tanuló, az Arany János Általános Iskola diákja.
04:23:42 – 04:24:00

A diáknapot végül a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola csapata nyerte meg. Az egész napos versenyt egy közös tánccal zárták a gyerekek és a tanárok.


Tovább az archívumra