Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Befogták

Befogták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy kutyát fogott be a durándai városrészből ma Bozsik András gyepmester. A környékre a rendőrség és a polgármesteri hivatal munkatársai is kivonultak, és házról házra járva ellenőrizték, hogy hol, hány kutya él, rendelkeznek-e chippel, oltásokkal és a kiskönyvvel. Ahol hiányosságot tapasztaltak, két felszólítás után bírságot szabtak ki, és befogták a sokszor rossz körülmények között tartott állatokat.

Hatalmas lakat lóg ennek a kutyának a nyakörvén, látszik, hogy nem megfelelően tartott ebről van szó. Ő csak egy azok közül, akiket ma bevittek a gyepmesteri telepre. A kutyának nincs oltási könyve, vagy chipje, ez pedig nagyon gyakori probléma a gazdás, ám kóborló állatok között.

Ma a rendőrség, a polgármesteri hivatal munkatársai és a helyi gyepmester vonult ki a városrészbe, hogy hazatereljék a gazdis kutyákat, illetve befogják a gazdátlan, vagy rossz körülmények között tartott állatokat.

– Ilyenkor elhelyezzük nálunk a telepen és várjuk, hogy jelentkezzen a gazdi, de az esetek 97 százalékában azt kell, hogy mondjam, hogy nem következik be, hogy a gazdi jelentkezne érte, azért, ennek van egy anyagi vonzata is, oltás és chip nélkül nem mehetnek ki a kutyák – mondta el Bozsik András.

Ezt pedig nem finanszírozzák a gazdák, így a telepre került kutyák két hét karantén, oltás és chip után örökbe fogadhatóak. Az utcákon kóborló kutyák tulajdonosait két alkalommal szólítják fel az illetékesek. A megfelelő okmányok, és oltási könyv beszerzése után 8 napjuk van az állattartóknak arra, hogy ezt bemutassák, ha ez nem történik meg, bírság kiszabása következik és az állat befogása.

Kévés Tamás a körzet képviselője azt mondta, eredményt elérni a probléma felszámolásában csak úgy lehet, ha több illetékességi szerv lép fel egyszerre az ügyben, és házról-házra ellenőrzik a megfelelő állattartást.

– Ezek a kóbor kutyák, nem áll meg a körzet határánál, ő nem tudja, hogy hol a határ, ő megy le a városba, ugyanúgy látni a Dózsa György úton, a József Attila úton és mindenhol egyébként a városban, és falkákban járnak – magyarázta.

A vonulásukról pedig sokan töltenek fel képet a közösségi oldalakra, többen félnek is ezektől az állatoktól.

Ilyenkor azonban a legjobb, amit tehetünk, ha felhívjuk az Új Nap Egyesületet, és bejelentjük, hol kószálnak gazdátlan ebek a városban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság