Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ki legyen a kitüntetett?

Ki legyen a kitüntetett?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat ismét várja a javaslatokat a „Gyöngyös közszolgálatáért” és „Gyöngyös város egészségügyéért” kitüntetésekre. Az írásba foglalt, indoklással ellátott felterjesztéseket Gyöngyös Város Polgármestere részére kell címezni. A benyújtás határideje mindkét esetben május 1-je.

Ezek a képek a tavalyi „Gyöngyös közszolgálatért” díjátadón készültek, ahol elismerésben részesült Nagy Gáborné, a gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóságának igazgatóhelyettese. A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható.

– Annak adományozható, aki Gyöngyös közigazgatásában, tehát mint polgármesteri köztisztviselő, kormánytisztviselő tehát pl. járási hivatali dolgozó, hivatásos állományban lévő rendvédelmi szervnél, illetve helyi hivatásos katasztrófavédelmi szervnél dolgozóra lehet felterjesztést tenni, azokra, akik kiválóan végzik adott évben a munkájukat a lakosság megelégedésével – mondta el dr. Horváth Gábor intézményirányítási igazgató.

Tavaly a „Gyöngyös város egészségügyéért” elismerést Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére és ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehették át. Ebből a kitüntetésből évente kettő osztható ki, melyből az egyik a Bugát Pál kórház valamelyik dolgozójának ítélhető oda.

– Azok a szakmai egészségügyi dolgozók kaphatják ezt a kitüntetést, rájuk lehet felterjesztést tenni, akik a gyöngyösi egészségügyben kiemelkedő munkájukkal jelenleg vagy nyugdíjukat megelőzően példaértékű látták el a feladatukat szintén a lakosság megelégedésére – tette hozzá dr. Horváth Gábor.

Felterjesztést tehet bármely gyöngyösi polgár, képviselő-testület bizottságai, gyöngyösi civil vagy gazdálkodó szervezet, alapítvány, nemzetiségi önkormányzatok, érdekképviseletek. Emellett a „közszolgálatért” kitüntetésnél államigazgatási szervek is, az „egészségügyért” elismerésnél, pedig egészségügyi intézmények vezetői. A javaslatokat írásban indokolással ellátva várja az önkormányzat, melynek határideje május 1-je. A kitüntetéseket július 1-jén adják át.


Tovább az archívumra