Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az országos döntőben

Az országos döntőben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt rendeztek a Kálváriaparti Sport és Általános Iskolában. A megmérettetésen hat általános és hat középiskola vett részt, ahol a gyerekek fizikai állóképességük mellett elméleti felkészültségről is számot adtak. A versenyt végül a Gyöngyösi Kálváriaparti Iskola, valamit az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata nyerte.

Akadálypálya gázálarcban, váltófutás felszerelésben és halászcsomó kötés. Ilyen és ehhez hasonló különleges feladatokban kellett összemérni erejét annak a hat általános és középiskolás csapatnak, a Megyei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen, amit idén a Kálváriaparti Sport és Általános Iskolában rendeztek meg.

– Igyekeztünk játékos, ügyességi, ugyanakkor szakmai számokat is előállítani és nem utolsó sorban kicsit vicces, humoros aktív itt erre gondolok, példának okáért katasztrófavédelmi szavakat kell elmutogatni és ennek alapján kitalálni. Vannak itt szakmai különböző versenyszámok is a katasztrófavédelem mind a három fő szakterületét érintően, az iparbiztonság, a tűzoltóság és a polgárvédelem, valamint az integrált hatósági szakterületre vonatkozóan – Plachi Péter, a Heves Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság helyettes vezetője.

A verseny egyik célja, hogy már fiatalon megismertessék a diákokat a Katasztrófavédelem munkájával. Ezt a gyerekek is így látják.

– Szerintem az utánpótlás nevelés miatt egyrészről, például az elsősegélynyújtásnál életszerű helyzetek vannak. Azért is, hogy a megfelelő képességet kapjunk elsősegélynyújtás terén is, illetve a tűzoltók és a katasztrófavédelmesek munkájába be tudjunk tekinteni – mondta Kerschner Koppány az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület versenyzője.

A gyerekek nagyon élvezték a versenyt, mint például Vaszkun Márk, aki csapatkapitányként irányította a Kálváriaparti iskola csapatát.

– Eddig nagyon jól teljesítünk, a csapat is. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és valószínűleg az apukám is nagyon büszke lehet ránk, mert ő is a katasztrófavédelemben dolgozik. Eddig meg vagyok elégedve – fejtette ki.

A versenyt végül általános iskola korosztályban a Gyöngyösi Kálváriaparti Iskola nyerte meg, míg a középiskolások versenyét az Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ezzel az eredménnyel a két csapat bejutott az országos döntőbe, amit Budapesten rendeznek meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A három dió
18:09
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Borostyán Néptáncegyüttes
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
A hegy leve - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikasi magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság