Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Épülhet a laktanya

Épülhet a laktanya

Hamarosan elkezdődhet az új tűzoltólaktanya építése Gyöngyösön, a napokban átadták a területet a kivitelezők számára. Az új központ a régi Honvédségi laktanya területén a műfüves focipálya mellett fog megépülni, ami az utcában történő változtatásoknak köszönhetően a közeljövőben már négyirányú vonulást biztosít a tűzoltóság számára. A tervek szerint az új laktanya jövő nyár végére már el is készülhet.

– Csak gondoljuk el, ezek a pontok 8-10 perc, mire megközelítjük, innen bármelyik pontot 3-4 perc alatt meg lehet közelíteni – éppen az új tűzoltólaktanya elhelyezkedésének kedvező hatásait mutatja Dr. Zólyomi Géza a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Az új központ építési területét a napokban adták át a kivitelezőknek, így akár már a napokban is elkezdődhet a létesítmény megépítése.

– Ez a hely azért nagyon jó a mi szempontunkból is és a tűzvédelem szempontjából, mert a városnak a súlypontjában van, magyarán a város közepén található. Nem a város szívében, de a közepén található. Innen a leggyorsabb a város bármely pontjának a megközelítési lehetősége. Ráadásul azért is ideális ez a hely, mert az elképzelések szerint innen egyszerre négy irányba is el tudunk indulni – magyarázta.

Az új laktanyánál jelenleg kettő, azonban a területen történő változtatásokat követően már négy irányban is vonulhatnak majd a tűzoltók.

– Meg lesz majd hosszabbítva a Bethlen Gábor utca egészen a mosó mellett a Gábor Áron utcára át lesz kötve. Illetve a Honvéd utca is meg lesz hosszabbítva, innen ered az, hogy gyakorlatilag most még két irányba tudnánk vonulni, de ha megvalósulnak ezek a városi fejlesztések, akkor a négyirányú vonulás is megvalósul majd – részletezte.

A kirendeltség vezetője elmondta az új központ fűtését és hűtését a mai kor egyik legmodernebb hőszivattyúi fogják ellátni, valamint az épület áramellátását a tetőn elhelyezkedő napelemek fogják biztosítani. Hozzátette, a jelenlegi laktanya sorsáról egyelőre még nem született döntés.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság