Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élelmiszerbiztonság

Élelmiszerbiztonság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Javult az élelmiszer-biztonság, kevesebb a súlyos jogsértés – ez a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, tavaszi élelmiszerellenőrzés első félidejének mérlege. Az elmúlt 3 hétben közel 2000 ellenőrzést végeztek el a szakemberek, melynek során több mint 4,5 millió Ft összegű bírságot szabtak ki. Az akció Húsvét hétfőig tart, és kiemelt figyelmet fordítanak a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményekre, a tojásra, a primőr zöldségekre és gyümölcsökre, a húsvéti édességekre és az alkoholos italokra.

Sonka, tojás, friss zöldségek – a húsvéti ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei. Gyöngyös legnagyobb bevásárlóközpontjában bőséges a választék. A megkérdezettek nagy része már csak az utolsó hozzávalókat szerzi be, és többségük a minőséget helyezi előtérbe.

Ez pedig már a nagypiac. Múlt hét óta itt is nagy a forgalom, az árak pedig nem változtak – mondja ez az árus.

A fent említett termékeket már 3 hete ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az egész országban.
Az akció félidejéig közel 2000 ellenőrzést végeztek el a szakemberek, melynek során több mint 4,5 millió forint bírságot szabtak ki a feltárt szabálytalanságok miatt.

Az összes ellenőrzést alapul véve eddig az előző évhez képest kevesebb higiéniai hiányosság fordult elő. A tavalyihoz képest csökkent a forgalomból kivont élelmiszertételek aránya is.

A bevásárlásokat nagyrészt előre hozzák az emberek, de akinek még nem volt ideje beszerezni a szükséges dolgokat, az még szombaton is megteheti, hiszen a nagy élelmiszerboltok nyitva lesznek.


Tovább az archívumra