Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Foglalkoztatási és képzési együttműködési megállapodást kötött a gyöngyösi McDonald’s-ot üzemeltető Peki Restaurant Kft., valamint az IOSZIA Felnőttképzési Intézet. Az együttműködés célja, hogy az elhivatott, hátrányos helyzetű munkavállalókat képezzék és munkát biztosítsanak a számukra.

– A munkaadók és a munkát keresők nem találnak mindig automatikusan egymásra, ebben segítenünk kell! – ezelleé a szavakkal nyitotta meg Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt a rendezvényt, ahol a gyöngyösi Peki Restaurant Kft. és az IOSZIA Felnőttképzési Intézet írt alá egy foglalkoztatási és képzési együttműködési megállapodást.

– Ami a tulajdonképpen a kulcs, hogy olyan jellegű ismereteket tudjunk viszonylag rövid időn belül átadni, ami segít az elhelyezkedésben. Illetve olyan alapokat sikerüljön lerakni, ami esetleg egy további képzés során majd még inkább biztosíték lehet arra, hogy akár hosszabb távon is valaki el tudjon helyezkedni a számára érdekes szakmában, iparágban – magyarázta Bodó Sándor.

Az együttműködésnek és az új képzési modellnek köszönhetően hamarosan a hátrányos helyzetű munkavállalók számára is indítanak felzárkóztató és betanító képzéseket.

– A leendő munkavállalók megkapják azokat a speciális képzéseket, amit egy ilyen hálózat, mint a McDonald’s mit mindenki ismeri, igényel, és amit meg is követel. Ezért olyan képzési modellt, programot alakítottunk ki, amit az egész a McDonald’s policy-ba belefér és megenged. Így felzárkóztató, betanító és OKJ-s képzéseket is indítunk egyaránt – sorolta Fülöp Henrik, az IOSZIA Duális Szak- és Felnőttképzési Intézmény vezetője.

Az ingyenes képzéseknek köszönhetően a gyöngyösi McDonald’s-ot üzemeltető Peki Restaurant Kft. 10-15 embert szeretne foglalkoztatni a közeljövőben.

– Próbálunk toborozni is, de úgy gondoljuk, hogy valamivel többet kell adnunk, mint egy átlagos toborzás, hogy azokat az embereket, akiket ki tudunk választani, azoknak adjunk valamit. Ezekkel az ingyenes képzésekkel és ez nagyon fontos én úgy gondolom a későbbiekben bárhol az élet más területén is tudja majd kamatoztatni – vélekedett Héjja János étteremtulajdonos.

Az együttműködő partnerek remélik, hogy az új képzési modell sikeres lesz és minél több embert tudnak ezzel visszahozniuk a munkaerő-piacra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:13
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil:Clopinette
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:03
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság