Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Foglalkoztatási és képzési együttműködési megállapodást kötött a gyöngyösi McDonald’s-ot üzemeltető Peki Restaurant Kft., valamint az IOSZIA Felnőttképzési Intézet. Az együttműködés célja, hogy az elhivatott, hátrányos helyzetű munkavállalókat képezzék és munkát biztosítsanak a számukra.

– A munkaadók és a munkát keresők nem találnak mindig automatikusan egymásra, ebben segítenünk kell! – ezelleé a szavakkal nyitotta meg Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár azt a rendezvényt, ahol a gyöngyösi Peki Restaurant Kft. és az IOSZIA Felnőttképzési Intézet írt alá egy foglalkoztatási és képzési együttműködési megállapodást.

– Ami a tulajdonképpen a kulcs, hogy olyan jellegű ismereteket tudjunk viszonylag rövid időn belül átadni, ami segít az elhelyezkedésben. Illetve olyan alapokat sikerüljön lerakni, ami esetleg egy további képzés során majd még inkább biztosíték lehet arra, hogy akár hosszabb távon is valaki el tudjon helyezkedni a számára érdekes szakmában, iparágban – magyarázta Bodó Sándor.

Az együttműködésnek és az új képzési modellnek köszönhetően hamarosan a hátrányos helyzetű munkavállalók számára is indítanak felzárkóztató és betanító képzéseket.

– A leendő munkavállalók megkapják azokat a speciális képzéseket, amit egy ilyen hálózat, mint a McDonald’s mit mindenki ismeri, igényel, és amit meg is követel. Ezért olyan képzési modellt, programot alakítottunk ki, amit az egész a McDonald’s policy-ba belefér és megenged. Így felzárkóztató, betanító és OKJ-s képzéseket is indítunk egyaránt – sorolta Fülöp Henrik, az IOSZIA Duális Szak- és Felnőttképzési Intézmény vezetője.

Az ingyenes képzéseknek köszönhetően a gyöngyösi McDonald’s-ot üzemeltető Peki Restaurant Kft. 10-15 embert szeretne foglalkoztatni a közeljövőben.

– Próbálunk toborozni is, de úgy gondoljuk, hogy valamivel többet kell adnunk, mint egy átlagos toborzás, hogy azokat az embereket, akiket ki tudunk választani, azoknak adjunk valamit. Ezekkel az ingyenes képzésekkel és ez nagyon fontos én úgy gondolom a későbbiekben bárhol az élet más területén is tudja majd kamatoztatni – vélekedett Héjja János étteremtulajdonos.

Az együttműködő partnerek remélik, hogy az új képzési modell sikeres lesz és minél több embert tudnak ezzel visszahozniuk a munkaerő-piacra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság