Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szezonra készen

Szezonra készen

Megkezdődött a szökőkutak takarítása Gyöngyös főterén és a Posta parkban. A karbantartási munkákra minden évben közel 2 millió forintot fordít a Gyöngyösi önkormányzat. A felújított szökőkutakat május elsején üzemelik be.

A jó idő beköszöntével megkezdték a szökőkutak tisztítását is a városban. Az elkövetkező napokban 5 szökőkút karbantartását végzik el beüzemelés előtt.

A négy főtéri szökőkút és a Posta parki szökőkút karbantartását végzik a következő napokban. Ezek mészkőből készült kutak és nagy hangsúlyt kell fektetni a karbantartásra, ez alapozza meg, hogy sokáig ilyen szépek legyenek. A természetes kövek felületén a mikropórusok az algák miatt eltömődnek, ilyenkor ezeket kitisztítjuk, ezeket a pórusokat kell minden évben karbantartani – magyarázta Juhász Katalin, a Városüzemeltetési Igazgatóság helyettes vezetője.

Ezzel együtt megtörténik az apró kövek pótlása, a felületek tisztítása, és a Főtéri szökőkutak vízszigetelését is elvégzik – tette hozzá Juhász Katalin.

A szökőkutak üzemelése teljesen automatikus, így például szeles időjárásban a vízmagasság is csökken. A gépészeti felújítást még 5 évvel ezelőtt, a funkcióbővítő városrehabilitáció keretében végezték el – tudtuk meg az igazgatóhelyettestől. A Posta téri szökőkút az idén is zenélni fog.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Makovinyi Lili - Albeniz: Chant d'amour
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:05
Reklám
19:08
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság