Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Most még tiszta

Most még tiszta

Területfelmérést végeztek a gyöngyösi Nagy-pataknál az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és az önkormányzat szakemberei, ugyanis múlt hónapban tisztították meg a patakmeder teljes szakaszát. Jelenleg ugyan tiszta a patak, de évről-évre fennálló probléma még mindig a szennyezettség, ezért számos eszközzel próbálják visszaszorítani az illegális hulladéklerakást. Emellett rendszeresen tisztítják a patakmedret és partját.

Ezek a képek még márciusban készültek a gyöngyösi Nagy-pataknál, ekkor még szeméttel teli volt a patakmeder. Évek óta problémát és jelentős költségráfordítást igényel a szeméthalmok összegyűjtése és elszállítása, mivel évről- évre nagyobb és veszélyesebb hulladékok is megjelennek a mederben és a vízben. Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság szakemberei akkor a helyszínen ellenőrzést végeztek ezt követően pedig kitakarították a patakmeder teljes szakaszát.

– Sajnálatos módon újra és újra megtelik a patakmeder, illetve a parti sáv olyan hulladékokkal, aminek természetesen nem ott lenne a helye. Ezek eltakarítását az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság most megtette március közepétől gyakorlatilag mostanig a teljes szakaszon tehát a felsőszakasztól egészen idáig. Tájékoztatásuk értelmében gyakorlatilag 73 tonna hulladék került összegyűjtésre, amit elszállítottak ártalmatlanításra és közel 4 millió forintot fordítottak erre a munkára – mondta el dr. Szemes Paula.

Itt pedig már a jelenlegi bejárás láthatják, ahol a vízügy és az önkormányzat szakemberei felmérték a takarítás utáni helyzetet. Mint ahogyan a képek is mutatják egyelőre hulladékmentes a part és a víz, de a tapasztalat az, hogy ez az állapot csupán átmeneti.

– Annak ellenére, hogy minden rendelkezésre álló eszközt próbálunk megragadni . A tájékoztatást, a tudat formálása , az ellenőrzés a kamerák -ugye a patakparton is ott vannak a kamerák. Ezek mind olyan próbálkozások, amik sikerre kéne, hogy vezessenek, de várat még magára ez a siker – tette hozzá a szakember.

Szemes Paula műszaki főelőadó végül kiemelte: minden gyöngyösi ingatlan kizárólag a közszolgáltatás keretében szállíttassa el a hulladékát, mert ha jogosulatlan személynek adja át, az is szabálysértésnek minősül, ami pénzbírságot von maga után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság