Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Most még tiszta

Most még tiszta

Területfelmérést végeztek a gyöngyösi Nagy-pataknál az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és az önkormányzat szakemberei, ugyanis múlt hónapban tisztították meg a patakmeder teljes szakaszát. Jelenleg ugyan tiszta a patak, de évről-évre fennálló probléma még mindig a szennyezettség, ezért számos eszközzel próbálják visszaszorítani az illegális hulladéklerakást. Emellett rendszeresen tisztítják a patakmedret és partját.

Ezek a képek még márciusban készültek a gyöngyösi Nagy-pataknál, ekkor még szeméttel teli volt a patakmeder. Évek óta problémát és jelentős költségráfordítást igényel a szeméthalmok összegyűjtése és elszállítása, mivel évről- évre nagyobb és veszélyesebb hulladékok is megjelennek a mederben és a vízben. Az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság szakemberei akkor a helyszínen ellenőrzést végeztek ezt követően pedig kitakarították a patakmeder teljes szakaszát.

– Sajnálatos módon újra és újra megtelik a patakmeder, illetve a parti sáv olyan hulladékokkal, aminek természetesen nem ott lenne a helye. Ezek eltakarítását az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság most megtette március közepétől gyakorlatilag mostanig a teljes szakaszon tehát a felsőszakasztól egészen idáig. Tájékoztatásuk értelmében gyakorlatilag 73 tonna hulladék került összegyűjtésre, amit elszállítottak ártalmatlanításra és közel 4 millió forintot fordítottak erre a munkára – mondta el dr. Szemes Paula.

Itt pedig már a jelenlegi bejárás láthatják, ahol a vízügy és az önkormányzat szakemberei felmérték a takarítás utáni helyzetet. Mint ahogyan a képek is mutatják egyelőre hulladékmentes a part és a víz, de a tapasztalat az, hogy ez az állapot csupán átmeneti.

– Annak ellenére, hogy minden rendelkezésre álló eszközt próbálunk megragadni . A tájékoztatást, a tudat formálása , az ellenőrzés a kamerák -ugye a patakparton is ott vannak a kamerák. Ezek mind olyan próbálkozások, amik sikerre kéne, hogy vezessenek, de várat még magára ez a siker – tette hozzá a szakember.

Szemes Paula műszaki főelőadó végül kiemelte: minden gyöngyösi ingatlan kizárólag a közszolgáltatás keretében szállíttassa el a hulladékát, mert ha jogosulatlan személynek adja át, az is szabálysértésnek minősül, ami pénzbírságot von maga után.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
09:13
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil:Clopinette
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:08
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:03
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:01
Reklám
19:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Moziklip – mozi magazin
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság