Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Turisztikai fórum

Turisztikai fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyeztető értekezletet tartott a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a Mátra és környéke szállásadóival. Vagyonvédelem, bűnmegelőzés és közlekedésrendészet témájában hangzottak el fontos információk, észrevételek és javaslatok. A fórum célja az volt, hogy közösen készüljenek fel az idei turisztikai időszakra, hogy így segítsék a színvonalasabb szolgáltatások kialakítását.

A Mátra az egyik legkedveltebb turisztikai régió, minden évszakban nagyon népszerű a turisták körében, ezért a nagy rohamra érdemes felkészülni a szálláshelyeknek. Éppen ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság alezredese Marsi Zoltán tartott fórumot a szállásadóknak bűnmegelőzés és vagyonvédelem, valamint közlekedésrendészet témájában. Elmondta, hogy folyamatosan értékelik a Mátra helyzetét, és ha sok a baleset fokozott rendőri jelenlétet, intézkedést biztosítanak.

– A Mátra egy gyönyörű természeti kincse Magyarországnak sokan élünk itt dolgozunk itt. Figyeljünk egymásra, ha bárki bármi olyat lát, ami felütheti, a fejét például kicsit gyanúsabbnak tűnik, vagy olyan magatartást tapasztal akár értékmegőrzés szempontjából is egymást mindig tájékoztassuk, illetve a rendőrséggel kommunikáljunk – vélekedett Magyar Zsolt, a Hotel Ózon Kft. étteremvezetője.

Banka Zsolt a Kékestetői sípálya üzemeltetője hasznosnak tartotta a fórumot, hiszen egyebek mellett választ kapott a motorosok és kerékpárosok ügyével kapcsolatos kérdéseire.

– Tudjuk, hogy itt a Mátrában motoros terhelés tavasszal és ősszel nagyon nagy, sok a baleset és ezt, hogy lehetne valami olyan rendőrségi intézkedéssel kicsit enyhíteni, hogy ne menjen ilyen sok mentőautó fel a Mátrába. A másik pedig a kerékpárosok kérdése, hiszen egyre több kerékpáros van a Mátrában, ami egyébként jó dolog turisztikai szempontból, de a kerékpárosok nagy része mivel nincs, más útvonal a turistautat használják – fejtegette.

A fórum végén a szállásadók kérdéseik és kéréseik mellett, számos javaslatot is tettek a rendőrségnek, hogy mivel lehetne biztonságosabbá tenni a Mátrát és környékét. A tanácskozáson elhangzott, mindenki számára fontos az együttműködés a színvonalasabb vendéglátás érdekében.


Tovább az archívumra