Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Föld napja

Föld napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Április 22-e a Föld napja. Elsődleges célja, hogy a környezetvédelem időről-időre az érdeklődés középpontjába kerüljön. A Fecske Úti Tagóvoda minden évben kiemelt figyelmet fordít erre a napra. Idén az év gyümölcsével, fájával és madarával ismerkedhettek meg az óvodások interaktív, játékos formában.

Az év gyümölcse a fekete tányéralma, fája pedig a sajmeggy – ebben a témakörben szerveztek programokat a város 9 tagóvodájának a Föld napjához kapcsolódóan a Fecske Úti oviban.

– Örökös zöldóvoda lévén, természetes, hogy a zöld jeles napokat kiemelten kezeljük. Minden évben meghívjuk a város óvodásait egy interaktív délelőttre Föld napja alkalmából. 4 fős csapatokat várunk az óvó nénikkel. Jelenleg 5 állomáson vesznek részt a gyerekek. Az év fajaihoz igazítottuk a délelőtti játékokat, tevékenységeket – magyarázta Tőzsér Lajosné tagóvoda vezető.

Minden állomáson más és más program várta a kicsiket. Itt például a sajmeggyhez kapcsolódóan, meggymag-párnát készítettek az ovisok, és a saját fantáziájukra bízták, hogy mit rajzolnak rá.
A gyerekek nagyon is tisztában vannak ennek a napnak a jelentőségével.

Itt pedig a gólyatöcs életmódjával, életkörülményeivel ismerkedhettek meg a kicsik, különböző érdekes, mozgásos játékok keretében– nem véletlenül, hiszen ez az év madara.
A programok sora azonban itt még nem ért véget.

– Az Egererdő Zrt. jóvoltából pedig a következő állomáson puzzle-t raknak ki a gyerekek óvónénijeik segítségével. És van egy zöld sátrunk, ahol mindenféle finom tízórai várja a gyerekeket, és hozzá természetesen a fajokhoz igazodóan almahéj teát fogyaszthatnak el – mondta el a tagóvoda vezetője.

Az ovisok nagyon élvezték ezt a napot. Megtanulták azt is, hogy miért fontosak a fák és milyen jelentősége van az állatoknak.


Tovább az archívumra