Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tojáskeresés

Tojáskeresés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A négynapos hosszú hétvége Gyöngyösön is sok programot kínált az érdeklődőknek. Tojásfestéssel, kézműves foglalkozással és csokitojás kereséssel várták a családokat a húsvéti hétvégén a Mátra Múzeumban. Gyöngyös és Mátrafüred között nagyszombaton és húsvétvasárnap nyuszi-vonatok közlekedtek. Mátrafüred állomáson pedig nyuszisimogatással és családi játékokkal várta a család apraját és nagyját Nyúl Péter.

Kicsik és nagyok ügyeskedtek a nagyszombati kézműves foglalkozáson a Mátra Múzeumban. Ez alkalommal nem színezni kellett a tojásokat, hanem a már színes tojásokra festhettek fehér festékkel mintákat az ügyes kezek. Tóth Marcell a nagymamájával érkezett a kézműveskedésre, és a húsvéti tojásoknak készített tojástartót.

A Mátra Múzeum már nyolcadik alkalommal hirdette meg a húsvéti foglalkoztatóját, ahol
a szervezők hagyományörző kézműves programokkal készültek.

A kirándulásra csábító napos időben, a múzeum kertjében csoki tojást kerestek a gyerekek, aki pedig messzebbre vágyott a belvárostól az felszállhatott a nyuszi vonatra. A Mátravasút szerelvényei a húsvéti hosszú hétvégén mindkét vonalon Mátrafüredig és a Szalajkaházig is menetrend szerint közlekedtek.


Tovább az archívumra