Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az iskola séfjei

Az iskola séfjei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az iskola séfjeit keresték. Gyöngyösön hirdették ki a Menő Menza pályázat főzőversenyének keretében a legjobb séfeket a hatvani Szent István Általános Iskola tanulói közül. A mintegy 20 millió forint értékű pályázat részeként a döntőbe 4, negyedik és hatodikos csoport került be. A gyerekek egészséges alapanyagokból, saját receptek alapján készítettek el három fogásos menüket.

Uborkás gazpacho, vegán gombásragu tört burgonyával és zabpelyhes meggyes süti. Az egészséges táplálkozás állt a középpontban azon a főzőversenyen, amelyet a Menő Menza pályázat keretében rendeztek meg Gyöngyösön.

– Közel 20 millió forint állt az iskola rendelkezésére ahhoz, hogy a gyerekeknek ismeretközlő, ismeretátadó programokat szervezzünk, szemléletformálást biztosítsunk a szülőknek, kollégáknak is, és hát nagyon komoly beruházásokat is meg tudunk valósítani belőle az iskolában – mondta el Mezeiné Dávid Márta szakmai vezető.

A pályázat része volt egy három fordulóból álló verseny is, amelynek döntőjét Gyöngyösön, az Ízek Tanodájában rendezték meg, ahol 4, negyedikes és hatodikos diákokból álló csapat próbálta megfőzni a zsűrit.

– Mindenféleképp nézni fogom a csapatmunkát, az alaposságot a lehetőségekhez mérten persze, és persze az ízvilágot. Szerintem elég nagyok hozzá, hogy valami finomat összekeverjenek – vélekedett Szedlák Gábor szakácsmester, étteremtulajdonos.

A kis kukták otthonosan mozogtak a tanodában, és rutinosan készítették el az ételeket, már nem először.

A megadott időkeret végén a diákok a tálalásra is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen a zsűri ezt is pontozta.

– Én úgy gondolom, hogy nagyon jól megcsinálták és megformálták azokat a dolgokat, amiket ők elképzeltek, hisz ugye először, amikor a receptet megírták, az csak egy elképzelés volt, ez volt a puding próbája az evés – hangsúlyozta Nagy Zoltán mesterszakács.

A legtöbb pontszámot végül az egyik negyedik osztályos csapat,a McFőzlek kapta, így jelenleg ők a legjobb séfek az iskolájukban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság