Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetések

Kitüntetések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Vöröskereszt világnapját, valamint Magyar Vöröskereszt megalakulásának 138. évfordulója alkalmából ünnepséget tartott a Vöröskereszt Heves megyei szervezete. Az eseményen Gyöngyös Önkormányzata dicsérő oklevélben részesült, de több gyöngyösi személy és cég is kitüntetést vehetett át.

Május tizedikén tartotta a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei szervezete a Vöröskereszt világnapjából rendezett ünnepséget, ami egyben a Magyar Vöröskereszt születésének 138. évfordulója is volt. Az ünnepségen a megyei szervezet kiemelkedő segítőit, valamint támogatóit ismerték el, ahol Gyöngyös Város Önkormányzata dicsérő oklevélben részesült.

– Nagyszerűen működik a civil alappályázat Gyöngyösön, más városokban is, de azt hiszem legnagyobb összegeket itt sikerül elnyernünk. Illetve a véradáshoz is igen sokoldalú támogatást kapunk. Ez már önmagában elég kellene, legyen ahhoz, hogy a legjobb helyre kerüljön az országos vezetőség dicsérő oklevele – mondta Gortva József, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezeténe igazgatója.

Az elismerést Hiesz György, Gyöngyös polgármestere vette át, aki elmondta: a város évtizedek óta aktívan részt vesz a szűrőprogramok, valamint a véradások szervezésében, és kiemelten támogatja az egészségmegőrző programokat.

– Különböző szűrőprogramok, véradások szervezésében aktívan közreműködünk, helyet biztosítunk. Olyan szűrőprogramokat finanszírozunk, amik a lakosság érdekét szolgálja. Bevezettük a lányok méhnyakrák elleni védőoltását, majd amikor országos program lett, akkor a 12 év fölötti fiúknak vezettük be. Csecsemőknek rotavírus elleni védőoltást. Idén körülbelül 15-16 millió forintot fordítunk szűrőprogramokra, prevenciós programokra – sorolta.

Az ünnepségen nem csak Gyöngyöst, hanem példamutató munkájáért a Vöröskereszt Területi Szervezetének vezetőjét, Aradi Máriát is kitüntették.

– Ha szeretnénk szakmailag, emberileg valaki jót keresni egy munkahelyre akkor örülünk, amikor valakit találunk, és korrekt módon elvégzi a munkát. De itt a Vöröskeresztnél ez kevés, ide szenvedély kell és az a szenvedély, amivel mi itt dolgozunk akár önkéntesként, akár munkatársként ezt valamikor Henri Dunant, akinek a mai születésnapja a világünnepünk, ő ültette el a szívünkben – fogalmazott.

Az eseményen Év Támogatója díjat kapott a P&G Gyöngyösi gyáregysége, valamit Kiváló oktató – nevelő munkáért kitüntetést vehetett át Oszláncziné Dobos Mária, a Berze Nagy János Gimnázium védőnője, akinek tanulói Ifjúsági Vöröskeresztes tevékenységért elismerő oklevelet kaptak.


Tovább az archívumra