Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karitatív kerekezés

Karitatív kerekezés

Karitatív kerekezés. Nagy Réka ismét jótékonysági sporttevékenységgel támogatja Dobos Réka parasportolót. Több mint 200 kilométert szeretne teljesíteni kerékpárjával, hogy a sportoló meg tudja vásárolni a számára szükséges új kerekesszéket. A gyűjtéshez csatlakozott az Arany János Általános Iskola, valamint a Máltai Károly Róbert Szakközépiskola. A mai extra 50 kilométer az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi és egri campusát köti össze, hiszen az egyetem is beállt a jótékonykodók sorába. A cél, hogy minél több kilométert örökbe fogadjanak.

Gyülekeznek a gyöngyösi Campusnál a karitatív kerekezők és futók, akik Dobos Réka parasportolót szeretnék támogatni. A kezdeményezést Nagy Réka indította útjára. Célja, hogy 152 versenykilométert és a mai 50 extra kilométert teljesítse és ez által legalább 404 ezer forinttal támogassa a karácsondi sportolót.

– Szükségessé vált egy kerekesszékcsere, ugyanis ő parasportolóként tevékenykedik, ami miatt sokkal intenzívebb igénybevételnek van kitéve a széke, mint egy átlagos kerekesszékesnek, ez 1,5 millió forint. 1,5 millió forintból 900 ezer forintot támogat az OEP, 600 ezer forint, ami önrész és ehhez szeretnék én hozzájárulni. A mai nap folyamán Gyöngyösről Egerbe a gyöngyösi Campusról az Egri Campusra fogok eltekerni – mondta el Nagy Réka Emese, az EKE Károly Róbert Campusának PR- és kommunikációs ügyintézője.

Az Eszterházy Károly Egyetem is támogatja a kezdeményezést. Bujdosó Zoltán a Campus főigazgatója családjával együtt csatlakozott a karitatív kerekezéshez. Fejenként 1 kilométert fogadtak örökbe.

– Alapvetően az intézmény ezeknek a jótékonysági rendezvényeknek mindig nagy támogatója. Nemrég egy jótékonysági futás volt közel 1000 ember részvételével, minden félévben véradás van és bármilyen ilyen jellegű megmozdulás van, szívesen csatlakozunk. Azt gondolom, hogy ez alapvető volt, hogy egy ilyen kezdeményezés mögé állunk – magyarázta.

A város polgármestere 5 kiloétert fogadott örökbe, valamint szintén csatlakozott a jótékonysági kerekezéshez és együtt tekert Nagy Rékával Gyöngyössolymosig.

– Azért tartom fontosnak, mert Réka most már több éve olyan célokat tűz maga elé, hogy segítsen olyan sérült embereken, jelen esetbe egy fiatal lányon, akit baleset ért és új kerekesszékszék kell neki. Minden ilyen jótékonysági célt szoktam támogatni most tevőlegesen is, hiszen egy darabig elkísérem Rékát az úton – fejtette ki.

Alig egy hete indult a gyűjtés, de már a délelőtt során 49 ezer forint volt az alapítványi számlán. A gyűjtéshez csatlakozott az Arany János Általános Iskola és Máltai Károly Róbert Szakközépiskola. A keris diákok mindemellett futva kísérték a karitatív kerekezőket az első kilométereken.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság