Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Május 20-án lejár a határidő

Május 20-án lejár a határidő

Egy hét múlva lejár az adóbevallási határidő. Az Adóhivatal idén is elkészítette a a bevallási tervezeteket. Magánszemélyek esetén május 20-val automatikusan bevallássá válik, többi adózó esetében kiegészítésre és elfogadásra van szükség ahhoz, hogy érvényes legyen szja-bevallásuk. Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, azok a NAV irodájában kérhetnek személyesen segítséget vagy hívhatják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon.

Közeleg a határidő. A személyi jövedelemadó leadási határideje május 20. Az ügyfélkapuval rendelkezők a tervezetet a legkönnyebben a NAV honlapján a www.nav.gov.hu weboldalon érhetik el. Azoknak magánszemélyeknek, akik egyetértenek a tervezettel, nincs más dolguk, mint elfogadni azt, vagy május 20-val automatikusan érvényessé válik.

– Aki olyan jövedelmet is szerzett az elmúlt évben, amelyről a NAV-hoz nem érkezett kifizetői adatszolgáltatás, például ingatlan bérbeadásból származó jövedelem, annak a bevallási tervezetet ki kell egészítenie. Ha a bevallásban szerepel fizetendő személyi jövedelemadó vagy egészségügyi hozzájárulás, és ezek össze nem haladja meg a 200 ezer forintot akkor az egyéni vállalkozók és az áfás magánszemélyek kivételével – idén is kérhető, akár 6 havi pótlékmentes részletfizetés, amit a bevallásban kell jelölni – mondta el Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, akkor a visszautaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postai címet.

A mezőgazdasági őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók is kaptak adóbevallási tervezetet. Ennek az adózói körnek ki kell egészíteni ezt jövedelmi adataikkal, különben nem válik automatikusan érvényessé. Akik pedig papíralapon adják be bevallásukat, azok aláírásának szerepelnie kell a főlapon, különben érvénytelennek számít.

– Kiegészítő nyilatkozatot kaptak azok, akiknek a tervezete visszaigényelhető vagy befizetendő adót tartalmaz. Ha visszaigényelhető adót tartalmaz, a tervezet abban az esetben a kiegészítő nyilatkozatot aláírva vissza kell küldeni a NAV-hoz – tette hozzá a szóvivő.

Ha pedig befizetendő adót tartalmaz, akkor a csatolt kiegészítő nyilatkozaton jelölhető a részletfizetés.
Tehát minden adózónak május 20-ig van lehetősége módosítania, kiegészítenie, beadnia szja-bevallását, valamint adója 1+1%-os rendelkezését. Ebben az időszakban a NAV ügyfélszolgálata Gyöngyösön május 20-ig a megszokott nyitvatartási időn túl keddi napokon is várja ügyfeleit 8-tól délután 3 óráig.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság