Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul

Megújul

Idén megkezdik az észak-nyugati városrész rehabilitációját, melyre Gyöngyös Város Önkormányzata több mint 500 millió forint támogatást nyert el. Cél, a telepszerű körülmények között élők életkörülményeinek javítása, a hátrányos helyzetűek alapvető képességeinek erősítése és helyi közösségek kialakítása.

Hamarosan megkezdődik az észak-nyugati városrész rehabilitációja. A tervezett projekt keretén belül közműveket, utakat, parkolókat építenek, valamint épületeket és önkormányzati lakásokat újítanak fel. Emellett a Szent Orbán templom körüli területen, szabadtéri közösségi teret alakítanak ki – mondta el Eperjesi László a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

– A Vargák terének befejezése, kisebb parkolók, közműépítések, járdák, az Orbán-templommal szembeni két keskeny utca burkolása, csapadékvíz-elvezetése. Szép utca 6 darab önkormányzati bérlakásnak a megújítása, a Szép utca út- és csapadékvíz-elvezetésének a befejezése – sorolta.

Egyebek mellett a Fuvaros utcában egy közösségi ház fog épülni, ami az arra rászorultaknak ad majd lehetőséget a megújulásra, tehát szociális célokat fog szolgálni.

A projekt legnagyobb eleme a Petőfi utca 32-34 szám alatt álló épület – közismert nevén a Haller-ház felújítása. Az objektum összességében leromlott, elavult környezetet mutat, városi viszonylatban is a legrosszabb műszaki állapotú épületállomány. Ezért, mint ahogyan a látványtervek is mutatják, a külső homlokzat és több bérlakás teljes körű felújítása, energetikai korszerűsítése fog megvalósulni, valamint egy közösségi teret is kialakítanak, amely több kulturális rendezvénynek is otthont adhat a későbbiekben.

– Én azt mondom, hogy nagyon itt az ideje, hogy ez a ház elnyerje a méltó külsejét és méltó szerepét a város középületei között. Erre a projektre mintegy 570 millió forint áll rendelkezésre. Az Orbán-templom körül egy pici közösségi tér lesz majd kialakítva, tehát térburkolattal és ott is csapadékvíz-elvezetéssel – tette hozzá Eperjesi László.

Az engedélyek a legtöbb közmű és épületek esetében megvannak, a testület hamarosan dönteni fog a közbeszerzés kiírásáról. Ez kb. 4 hónapot jelent, és ha nyertest hirdettek, utána indulhatnak a munkálatok – tudtuk meg az ügyvezetőtől.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
A GG Tánc Eger produkciója
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:32
Reklám
16:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála - Vidróczki Néptáncegyüttes
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság