Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új lakók az állatkertben

Új lakók az állatkertben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Négy nagy mara érkezett a Gyöngyösi Állatkertbe. Az új állatok a Fővárosi Állatkertből jöttek, akik már el is foglalták a nekik szánt kifutót. A marák növényevőek, így elsősorban zöldségekkel és magokkal táplálkoznak. A négy hím mellé hamarosan érkezik további négy nőstény is, így a közeljövőben számíthatunk akár kis marákra is.

Még egy kissé ijedten állnak, de már otthonuknak tekintik a Gyöngyösi Állatkertet az új nagy marák. A 4 hím nemrég érkezet a Fővárosi Állatkertből.

– Kedden megérkeztek. Pár napig még ugye a belső helyen tartottuk őket, hogy szokják az új környezetet, de négy nap után ki tudtuk őket engedni. Három napja már a külső kifutót is birtokba vették. Szerencsére minden rendben volt a szállításnál. Azért ezekről az állatokról tudni kell, hogy nagyon stresszesek úgy, hogy picit aggódtunk, de sötétkamrában érkeztek hozzánk. Így mindengond nélkül megtették azt az egy órás utat, míg ide értek – magyarázta Barcai Henrietta, tulajdonos.

A négy hím nem lesz sokáig magányos, hiszen hamarosan érkezik hozzájuk további négy nőstény is. Így a jövőben akár kis marák is születhetnek.

– Rágcsáló, de monogám állat teljes mértékben, tehát egész életre választ párt magának, ez a rágcsálók közül az egyetlen faj, aki ezt teszi. Nálunk most még négy hím található és ígéretek szerint augusztusban kapunk hozzájuk négy nőstény is. Mert azok még annyira picik voltak, hogy nem tudtuk őket elhozni. De, hogy szokjuk a maratartást mi is, azért a négy hímet már megkaptuk. Jellemzően rágcsáló, tehát növényeket fogyasztanak, zöldségeket, szénát, lucernát. Nyúltáppal egészítjük ki nekik, vitaminporokkal – sorolta.

A marák nagyon barátságosak, így a látogatók bátran etethetik őket az úgynevezett „zoo csemegével” is – árulta el az állatkert tulajdonosa. A marák mellett újabb álatokkal is bővül az állatkert, hiszen a tervek szerint hamarosan két puma is érkezik Gyöngyösre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság