Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Versíró pályázat

Versíró pályázat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Versíró pályázatot hirdetett a gyöngyösi Meseházikó Gyermekszínkör általános iskolás diákok számára. Az elmúlt két hónapban 35 pályamű érkezett a felhívásra, melyből a három tagú zsűri kiválasztotta a legjobbakat. A fiatal tehetségek ünnepélyes keretek között vehették át értékes nyereményeiket.

A Meseházikó színész-rendezője, Kis Ákos ötlete alapján valósult meg a versíró pályázat, melyen a Gyöngyösön és környékén tanuló diákok mutathatták meg írói vénájukat és kreatív gondolkodásukat. A rendező elmondta, nemcsak az volt a céljuk, hogy népszerűsítsék a színkört, hanem az is, hogy lehetőséget biztosítsanak a művészi hajlammal rendelkező fiatalok bemutatkozására.

– Verseket olvastam interneten, és hát mondom, ki kéne valamit találni, ami jó a gyerekeknek és gondoltam, akkor hirdessünk egy versíró pályázatot, ilyen még úgyse volt. Végülis ezzel is tudjuk valamennyire a hírünket vinni és akkor a gyerekek is ezzel kiélhetik azt a vágyukat, hogy verset írjanak, akiknek van rá affinitásuk és előtérbe tudjuk hozni a színészi adottságaikat is valamilyen szinten, mert így művészileg meg tudják magukat mutatni – magyarázta Kis Ákos.

A zsűri három fordulóban döntött a művek sorsáról. A gyerekek a legkülönfélébb témákról írtak, érkeztek versek a tavaszról, házi kedvencekről, Gyöngyös városáról, iskolai életről, de édesanyáról is született vers. Dr. Végh Attila a zsűri elnöke saját képviselői keretéből ajánlott fel 50.000 Ft-ot, hogy a gyerekeket értékes ajándékokkal támogathassák. Emellett elmondta, nagyon nehéz dolguk volt a legjobb versek kiválasztásánál, hiszen rengeteg érdekes és jól megírt művel találkoztak.

– Nagyon nehéz volt egyik meg másik között különbséget tenni, hogy volt-e benne valami plusz, ami úgy megragadta az embert, akár csak egy rímpár vagy a téma. S érdekes, hogy a negyedik osztályosok tarolta, egyébként volt másodikos is, aki nagyon ügyes verset írt, és voltak nyolcadikosok is többen – ecsetelte a zsűrielnök, Dr. Végh Attila.

Minden pályázó oklevelet vehetett át munkája elismeréseként, a második és harmadik helyezett értékes könyvutalványokkal, a nyertes tanuló pedig egy e-book olvasóval gazdagodott. A zsűri döntése alapján harmadik helyen végzett Vinczur Vica – Az én városom című művével, második lett Hugai Roland – Barátom a nyár alkotásával, a legjobbnak pedig Szabó Bence bizonyult – Az én kutyám című versével.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság