Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemzetközi kóstoló

Nemzetközi kóstoló

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Hagyományos ételek beillesztése a modern gasztronómiába”- címmel tartottak projektzáró rendezvényt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Szakközépiskolájában. Az intézmény turizmus, szakács és felszolgáló szakos diákjai, az Erasmus program keretében 6 országban tölthették 1 hónapos szakmai gyakorlatukat. A projektzárón a programban résztvevő diákok beszámolót tartottak és a fogadó országok egy-egy tradicionális ételével lepték meg a vendégeket.

Osztrák uborkatorony, finn roston csirke, olasz rizottó, spanyol madártej- csupán néhány nemzetközi étel azok közül, melyeket a projektzárón kóstolhattak végig a gyöngyösi Károly Róbert Középiskola vendégei. A diákok a külföldi szakmai gyakorlat során elsajátított tudásukról gyakorlatban is számot adtak, elkészítették a partnerországok nemzeti ételeiből összeállított menüsort.

A 6 országgal, Ausztriával, Olaszországgal, Finn- Spanyol- Német- és Lengyelországgal hosszú évek óta van jó kapcsolata az intézménynek. Az érettségi utáni szakképzésben résztvevő diákok éttermekben, szállodákban dolgoztak.

A diákok a külföldön elsajátított tudásukról bizonyítványt is kapnak, ami a munkaerőpiacon előnyt jelent számukra.

A vacsorát követően, az Europass bizonyítványokat ünnepélyes keretek között vehették át a diákok.


Tovább az archívumra