Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Senior táncverseny

Senior táncverseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Huszonegy fellépővel zajlott a Kelet-magyaroszági Senior Tánctalálkozó a Mátra Művelődési Központban. A Nyugdíjasok megyei Szövetsége szervezésében már 9. alkalommal tartották meg a rendezvényt, amelyen összesen 9 csoport szerzett arany-, 13 csoport ezüstminősítést, és két csoport különdíjban részesült.

A recski nyugdíjas tánccsoport lépett először színpadra Syrtaki görög tánccal a 9. Kelet-magyarországi Senior Tánctalálkozón. A találkozón 19 csoportos és két magánprodukciót tekinthettek meg a résztvevők. A rendezvényre nem csak Hevesből, hanem Szabolcs és Borsod megyéből, valamint Budapestről is érkeztek táncosok azért, hogy elnyerjék a legjobbaknak járó díjakat.

– A zsűri ezen versenyszámokat arany, ezüst és bronzminősítéssel fogja majd díjazni, továbbá a mai rendezvényen átadásra kerül Gyöngyös város polgármesterének különdíja, illetve a Nyugdíjasok Heves megyei Szövetségének elnökének különdíja – mondta el a verseny előtt Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége elnöke.

A találkozó fővédnöke Hiesz György polgármester volt.

– Azzal, hogy elmentünk nyugdíjba nem szűnik meg az élet, sőt. Nagyon sok csoport akkor alakul. Gyöngyösön is számtalan olyan klub működik, ahol verselnek, táncolnak, énekelnek, kórusokat alakítanak, túráznak, egyszerűen élik azt a közösségi életet, amit mi annak idején megszoktunk – magyarázta.

Volt olyan csoport, amelynek tagjai country táncot adtak elő, de közönség láthatott néptáncot, sőt spanyol táncot is. A nyugdíjasok nem először álltak színpadra, hiszen több csoport ért már el szép eredményeket korábbi versenyeken.

– A talán a legkedvesebb emlékünk mégis ide fűződik Gyöngyöshöz, amikor a 6. Senior Táncversenyen kiemelt aranyminősítést és a különdíjat is mi nyertük el, úgyhogy ez a legkedvesebb élményünk – jegyezte meg Tóthné Szabó Anita, a Mezőtárkányi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub Tánccsoport vezetője.

A zsűri döntése nyomán a rendezvényen 9 csoport szerzett arany minősítést, 13 ezüstminősítést és két csoport különdíjban részesült.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság