Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Változó utazási szokások

Változó utazási szokások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Változtak az utazási szokások, már sokan előre lefoglalják szálláshelyeiket. Külföld, belföld egyaránt népszerű – idén Török-, Horvát- és Olaszország a sláger, Magyarországon pedig a klasszikus balatoni nyaralásokat részesítik előnyben. Az utazási iroda dolgozói minden évben kiemelik, hogy mindenki kössön utasbiztosítást.

Már tavaly év végén sokan jelölték ki úti céljaikat és foglaltak szállást az idei nyárra. Erős előfoglalási szezonról számolt be Havellantné Szerencsés Tünde az egyik gyöngyösi utazási iroda vezetője. Elmondása szerint ismét változtak az utazási szokások.

– Kicsit felgyorsultak az események, nagyon kedvelik, a rövidebb ott tartózkodási időket inkább szeretnek az utasok többször menni, többfajta úti célt kiválasztani és ott 3-4 vendégéjszakát eltölteni – magyarázta.

Egyre többen a kulturális, városnézős utazásokat választják, vagy ezt vegyítik tengerparti pihenéssel. A távolabbi helyszínekre főleg repülővel szeretnek utazni, de a közelebbi helyszínek esetében a busszal vagy gépjárművel való közlekedés népszerűbb a nyaralók körében.

– Nálunk Horvátország még mindig nagyon népszerű ugyan valóban megnövekedtek kint az árak tehát egy 4 tagú családnak többet kell az idén költeni, mint tavaly, de ettől függetlenül a közelsége miatt és a gyönyörű szép tagolt tengerpartja miatt nagyon népszerű Horvátország. Ezen fölül Olaszország, de favorit a sláger idén Törökország, hiszen a vendégszeretetük az all inclusive ellátásuk az nagyon-nagyon népszerű az utasok körében – részletezte.

A külföldi mellett sokan kedvelik a belföldi szálláshelyeket is.

Az őszi-téli szálláshelyek iránt is már érdeklődnek a vendégek, akik ekkor a havas helyszíneket részesítik előnyben, de a kulturális és egzotikus utak szintén népszerűek. Az utazási iroda vezetője végül kiemelte: Utasbiztosítás nélkül senki se induljon útnak, hiszen ha bármilyen baleset éri, akkor ez biztosítja őt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság