Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A tánc ecolúciója

A tánc ecolúciója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hogyan mozogtak az őskorban, és hogyan táncolnak a mai világban a fiatalok? Erre a kérdésre kaptak választ azok, akik ellátogattak a Ritmus Táncstúdió ez évi gálaestjére. Az iskola mind az 55 növendéke a színpadra állt, hogy bemutassa a nézőknek, hogyan is fejlődött ki a modern tánc. A stúdió gálája tavaly, a 15 éves jubileumon is nagy sikert aratott, de a vastaps idén sem maradt el.

Az őskortól egészen napjainkig ismerhettük meg a táncok ki-és átalakulását a hétvégén tartott Ritmus Táncstúdió gáláján. A 16 éves iskola minden évben külön tematikában állítja össze előadását, láthattunk már Oscar gálát, Olimpiát, de a vezető, Berhés Ildikó életútját is, idén azonban a különböző táncstílusoké volt a főszerep. Az idei est a Just Dance címet kapta, amelynek ötletét egy videójáték adta.

– Ha arról beszélünk, hogy csak tánc, akkor itt a tánc evolúciójáról lehet szó, és akkor innen jött az ötlet, ez a játék adta az ötletet arra, hogy akkor most ez lesz az idei gálánknak a fővonulata – magyarázta.

A nézők láthattak törzsi táncokat, balettet, néptáncot, társas táncot, de betekintést nyerhettek a hip hop világába is.

– Hogyan is épült fel a tánc annak idején a kezdetektől, a mai napig, amikor a gyerekek a fortnight-ot táncolják, amit gőzünk nincs, hogy ez honnan jött, de ez is egy úgymond stílusirányzat, de mégis kapnak a nézők egy kis betekintést azzal kapcsolatban, hogy honnan indultunk el, és mi az, amit a 21. században táncolnak a fiatalok – sorolta.

A gálára több mint két hónapot készültek a gyerekek, és színpadra állt az iskola mind az 55 növendéke. Rajtuk kívül pedig régi diákok is felléptek, akik azóta is a tánccal foglalkoznak.


Tovább az archívumra