Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Értéknap Nagyrédén

Értéknap Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Esélyt adunk, értéket őrzünk! Itthon, Nagyrédén. Ezzel a címmel rendezte meg Értéknapi programját a Molnár József Közösségi Színtér az önkormányzat támogatásával Nagyrédén. A csapatoknak a Nagyrédei Értéktárhoz kötődő érdekes feladatokat kellett megoldaniuk, a legtöbb pontot elért versenyzők pedig díjazásban részesültek. Mindemellett bejelentették, hogy Nagyréde elismerő kitüntetést vehetett át a hagyományok őrzéséért és kiemelkedő értéktári munkájáért a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóságától.

Közel ötven versenyző vett részt a Nagyrédei Értéknapon, amit most első alkalommal a falu teljes közössége számára nyitottan rendezett meg a Molnár József Közösségi Színtér az önkormányzat támogatásával. A Nagyrédei Értéktárhoz kötődő vetélkedőre felnőtt és vegyes csapatok is jelentkeztek, hogy összemérjék helyismereti tudásukat. A program megnyitóján Siposné Fodor Judit polgármester beszédében kiemelte: hogy amilyen színes Nagyréde közössége, olyan színes az Értéktár is.

– A projekt, ami ma történik az Esély-Otthon pályázatunknak egy meghatározó eleme, hiszen a település Top pályázat keretében 120 millió forintot nyert a nagyrédei fiatalok helyben tartására és ennek egy része éppen a hagyományőrzés és az értékápolás, amelynek keretében ez a rendezvény is megvalósulhat, illetve viseleteket hoztunk a településre, programokat tudunk bemutatni és azt gondolom, hogy ezzel mind-mind gyarapodik a közösség – mondta el a polgármester.

Markó Anita művelődésszervező kiemelte, hogy jelenleg 65 tétel szerepel a helyi értéktárban, melyek mind őrzik azokat az emlékeket, értékeket, embereket, amelyek, és akik meghatározóak Nagyréde életében.

Az eseményen elhangzott, hogy Nagyréde a napokban vehetett át egy rangos elismerést a Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóságától a hagyományok őrzéséért és kiemelkedő értéktári munkájukért.

– Most már a szakma is elismeri és észrevette a Nagyrédén folyó tevékenységet. Nagyon fontos számunkra, de sokkal fontosabb az, hogy a település a közösségünknek mutasson irányt és igen is a hagyományainkat őrizzük és egyre több és több embert vonjunk be a közösség értékeibe, értékeinek őrzésébe, illetve a hagyományaink ápolásába – húzta alá Siposné Fodor Judit polgármester.

Az Értéknapot egy táncház zárta, ahol a jelenlevők együtt ünnepelhették meg a nap és Nagyréde sikerét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság