Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hőségriasztás

Hőségriasztás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos, a legmagasabb fokozatú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben. A tájékoztatás szerint hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább 3 egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius fokot.

Vonzó a szökőkút ebben a perzselő hőségben. A hirtelen jött kánikulában csábító lehet a hűs víz, de mosakodni nem tanácsos benne, és inni sem szabad belőle – hívja fel a figyelmet Gonda Tivadar közbiztonsági referens.

A Gyöngyösi Önkormányzat szakemberei készülve a nyári melegre, már korábban kihelyezték a tűzcsapokra szerelhető ivócsapokat, így 15 ivókútnál, játszótereken, köztereken hűsíthetik szomjukat a járókelők.

A nagy hőhullám holnapra várható, ami péntekre tetőzik a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint. Csütörtökön vizet osztanak a város több pontján is, majd locsolják az aszfaltot, a szökőkutak üzemidejét meghosszabbítják, és a közintézményekbe, plázába, a Polgármesteri Hivatal előterébe is be lehet térni hűsölni. Várható a tűzgyújtási tilalom elrendelése is – mondta el Gonda Tivadar.


Tovább az archívumra