Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kertfejlesztés

Kertfejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Félmillió forintot nyert a Fecske Úti Tagóvoda alapítványa a MOL helyi érték pályázatán.
A nyereményből 4 darab magasított ágyást készítenek faládában, amibe konyhakerti növényeket ültetnek majd a gyerekek. Az általuk felnevelt palántákat pedig végül együtt fogyasztják el.

A Gyöngyösi Fecskefészek Alapítvány ’Kis kezek nagy csodái’ az ovikertben elnevezésű pályázata kapta a legtöbb közönségszavazatot a benzinkutakon, így ők lettek a MOL Helyi Érték programjának győztesei. Az óvoda alapítványa félmillió forintos támogatásban részesült.

A faládákban elhelyezett konyhakert célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a kertészkedéssel, megtapasztalják munkájuk eredményét. A ládákat olyan formájúra tervezték, hogy a gyerekek minden irányból könnyedén hozzáférhessenek és a tervek szerint a jövő héten helyezik el őket az udvaron.

A Gyöngyösi Fecskefészek Alapítvány tavaly is nyert, az ismert benzinkutakat üzemeltető cég és az Oktatáskutató Fejlesztő Intézet pályázatán. Akkor az erdei óvodába utaztatást finanszírozták a támogatásból. Ezen kívül a jótékonysági és az alapítványi bevételből egy fészekhintát is telepítenek az udvaron.


Tovább az archívumra