Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megvisel

Megvisel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hirtelen jött hőség megviseli az emberi szervezetet, az idősek és kisgyermekek különösképp veszélyeztetettek. Fontos a folyadékpótlás, bőrünk védelme, a körültekintő közlekedés, és krónikus betegségekben szenvedők esetében fontos a pontos gyógyszerszedés. Erre hívja fel a figyelmet a háziorvos.

Egy vérnyomásmérés már rutinellenőrzés, de fontos, főleg ilyenkor a kánikulában, ugyanis a nagy hőmérséklet-ingadozás, megviselheti az emberi szervezetet.

11 és 15 óra között, akinek nem muszáj, ne menjen a tűző napra – javasolta dr. Nagy Éva háziorvos, ha muszáj csak nyakat is védő kalapban, hosszú ujjú, szellős világos ruhában. Az idős embereket és a kisgyermekeket különösen óvni kell a nyári melegben.

A vizsgázóknak sincs könnyű dolga. Az izgalom és vizsgadrukk eleve megterheli a szervezetet, a meleg pedig csökkentheti a koncentrációt, de jól jön a klíma zárt térben.

A folyadék és az ásványi anyagok pótlása nagyon fontos, és leginkább vízre van szüksége a szervezetünknek.

A közlekedésben részt vevőknek ilyenkor még jobban oda kell figyelni a szabályok betartására, ilyenkor türelmetlenebbek vagyunk, nő a reakció idő, ezért fontos a körültekintő közlekedés – hívja fel a figyelmet a szakember.


Tovább az archívumra