Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tourist police

Tourist police

Idén nyáron újra elindult a Tourist Police akció Gyöngyösön. A középiskolások június közepétől egészen augusztus végéig teljesíthetnek önkéntes közösségi szolgálatot a járőrökkel. A diákok egyebek mellett tolmácsolással segítik a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési munkáját az elkövetkezendő hónapokban.

Tolmácsolás és útbaigazítás. Elsősorban ezeket a feladatokat kell elvégeznie azoknak a fiataloknak, akik a Tourist Police akció keretein belül önkéntes közösségi szolgálatot teljesítenek. A program idén Gyöngyösön újra elindult, ahol a főbb területeken, mint például a Főtér, a Művelődési Központ, és a strand környékén, a nyár folyamán állandó járőrözésre számíthatnak a turisták és a városban élők.

– Olyan személyeket várnánk, akik idegen nyelvben járatosak, illetve jól beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Mivel középiskolásokról van szó, természetesen ha az idegen nyelv nem megy annyira „perfektül”, akkor az nekünk még nem jelent problémát, mert itt legalább ez a szolgálat lehetőséget nyújt a diákok számára arra is, hogy ezen a területen is kipróbálják magukat. Ez a szolgálat nem csak arra hegyeződik ki, hogy tud e a idegen nyelven a diák, hanem, ez egy bűnmegelőzési és közlekedési rendészeti szempontból is megelőzési tevékenység. Tehát abba is szívesen látjuk a részüket a diákoknak – mondta el Marsi Zoltán Sándor a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezeőtje.

Idén eddig egy fiatal jelentkezett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, azonban az elmúlt évek tapasztalatai alapján a rendőrség szeretné, ha minél több diák érkezne a programba, hiszen a járőrök szívesen veszik a fiatalok segítségét.

– A diákok részéről, akik részt vesznek szerencsére mindig pozitív, amikor elvállunk akkor mindig úgy nyilatkoznak, hogy nagyon tetszett nekik ez a szolgálat, szívesen megcsinálnák még egyszer. A mi részünkről pedig azt gondolom, hogy a rendőrség nyitottságát jellemzi, hogy fogadjuk a diákokat közösségi szolgálatra. Másrészt meg valóban színesítik a rendőri szolgálatot a város területén – tette hozzá Marsi Zoltán.

Marsi Zoltán elmondta azt is, program azért is hasznos, mert a középiskolások nem csak betekinthetnek a rendőrök munkájába, hanem segíthetnek is az embereknek és közben az iskolában tanultakat is gyakorolhatják.

A Tourist Police program egészen nyár végéig tart.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság