Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Habzik a szökőkút

Habzik a szökőkút

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap óta habzik két szökőkút a gyöngyösi Fő téren. Az okát nem tudják az üzemeltetők, kamaszkori csínytevésnek vélik, vélhetően valaki mosószert vagy valamilyen habzó szert önthetett bele. A vizet leengedik, kitisztítják a szűrőket és tisztavízzel töltik fel- tudtuk meg az üzemeltető Városgondozási Zrt. képviselőjétől.

Még mindig habzik a szökőkút vize Gyöngyös északi részén. A fehér, habos víz szagtalan, de a masszív buborékok valamilyen mosószerre engednek következtetni. Ezeket a képeket vasárnap este töltötték fel az egyik közösségi médiára, akkor még dúsabb habot vert a keringetőszivattyú. A szemlére érkező szakember azt mondja, valaki poénnak szánhatta.

– Ez a Fő tér északi részén lévő két szökőkút. Valaki mosószert tehetett bele, fiatalkori csínytevésnek vélem, ezek a kutak heti rendszerességgel karban vannak tartva, por és egyéb más szennyeződések meg vannak szűrve – magyarázta Polonkai Béla, a Városgondozási Zrt. ágazatvezetője.

Évekkel ezelőtt szintén történt hasonló eset, akkor a tér déli részén lévő szökőkútba öntöttek valamilyen habzó anyagot, akkor sem derült ki, hogy ki, mit tehetett bele, ezt most sem tudják beazonosítani – tette hozzá az ágazatvezető. Ezt a vizet leengedik és kimossák a kutat.

A kutakban mosakodni egyébként sem szabad, és inni is tilos belőle, ugyanis ettől a habzástól eltekintve is vannak benne vegyszerek, például fertőtlenítő és algásodásgátló anyagok.


Tovább az archívumra