Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új játszótér a jászárokszállási strandon

Új játszótér a jászárokszállási strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 6 millióból épült játszótér a jászárokszállási strandon. A beruházást a város önkormányzata fizette, valamint egy helyi cég, a Rosenberger Magyarország Kft. 1 millió forinttal támogatta az építést. A strand felújítása folyamatos, a tervek között szerepel egy új vizesblokk, valamint egy fedett uszoda megépítése is.
Egy 10 hónapos beruházás zárult le Jászárokszálláson, ahol városi strand új játszótérrel gazdagodott. A fejlesztés közel 6 és fél millió forintba került, melyet megelőzően egy gyerekmedencét is építettek.

– Először megépítettük magát a gyerekmedencét és akkor a szülőket kérdeztük, hogy milyen játszóteret gondolnának, mi volna még az, ami marasztalná a gyerekeket, mert egy idő után a medencébe is megunják magukat. Az ő általuk kért játékokat szereztük be és valóban most látjuk már, hiszen hetek óta próbaként működik ez a játszótér. Látjuk, hogy eltaláltuk az ízlésüket, mert a gyerekek nagyon élvezik ezeket a játékokat – fejtette ki Gergely Zoltán polgármester.

A beruházást egy helyi cég, a Rosenberger Magyarország Kft. 1 millió forinttal támogatta. A cég számára nagyon fontos, hogy támogassák a helyi fejlesztéseket, különösen, ha gyerekekről van szó.

– Nagyon egyszerű a történet. A cég már 2003 óta tevékenykedik Jászárokszálláson, mi a közösségtől nagyon sokat kapunk és természetes módon, ahogy tudunk, és ahogy illik vissza próbáljuk ezt szolgálni nekik. Természetesen az ilyen jellegű létesítmény, amit a polgármesterék kiviteleztek az teljes mértékben a lakosságnak a javára készült, illetve a gyerekeknek, akik szintén a jövő a mi szempontunkból is – fogalmazott Papp Francisco.

A strand felújítása nem áll meg, hiszen a tervek között szerepel egy új vizesblokk és egy fedett uszoda is.

– Mindenhogy fejleszteni akarjuk tovább a strandot, mert van rá igény. Ez egy kéthektáros terület és egy fedett uszodának és annak a kiszolgáló létesítményeinek vannak kész az engedélyes tervei, hiszen az engedélyt is megkaptuk rá. Most megfúrtunk egy kutat, ami 62 fokos vizet ad itt nem messze tőlünk. Tehát mindenhogy arra készülünk, hogy egész évesre kihúzzuk az idényt – vázolta a polgármester.

A játszótér mellé új fákat is ültettek a strand területén.


Tovább az archívumra