Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem mindegy, mit oszt meg

Nem mindegy, mit oszt meg

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Percenként kerülnek fel a világhálóra szülők által készített fotók gyermekeikről. A sokszor cenzúrázatlan tartalmak veszélyeztethetik a fiatalkorúak személyes jogait, a feltöltött fotók pedig gyorsan terjednek az interneten.

Felelősek vagyunk azért, mit osztunk meg a világhálón gyermekünkről. Rengeteg kockázattal járhat ugyanis egy számunkra kedves fotót vagy videót feltölteni róluk, hiszen a tartalmak szélsőséges esetben eljuthatnak akár pedofilok által működtetett titkos felületű webhelyekre is. Stábunk a járókelőket kérdezte erről a témáról, a vélemények pedig megoszlottak.

Franciaországban egy éve tiltották be a kisbabákról készült fotók illetve videók feltöltését a világhálóra.

Legálisan egy fiatalkorú 13 éves korától regisztrálhat a közösségi oldalakra, sok szülő pedig egy fontos alapszabályt szeg meg a gyermek hozzájárulása nélkül feltöltött fotókkal, hiszen sem a gyermek születési helyét idejét, teljes nevét, illetve azt sem szabadna feltüntetni a közösségi oldalakon, hogy mely oktatási intézménybe jár a fiatalkorú.

A közösségi oldalak használata során figyeljünk oda, hogy kivel és mit osztunk meg gyermekünkről, szeretteinkről vagy magunkról, mert hosszútávon hagy nyomot és könnyen válhatunk visszaélés áldozatává.


Tovább az archívumra