Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kincskeresés a levegőből, űrsikló roncsainak felderítése, élőhelyek légi megfigyelése

Kincskeresés a levegőből, űrsikló roncsainak felderítése, élőhelyek légi megfigyelése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A digitális korszakban már egyik sem mese, valóság: sőt, a szakterületen élenjáró amerikai Galileo Group ultramodern kutatásaiban a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola is részt vesz.

Ásványkincsek felderítése az Északi-sarkon és Afrikában, kárfelmérés hurrikánok után, és rengeteg titkos projekt, amiről csak kevesen tudhatnak A legmodernebb repülőgépes digitális technológiákkal dolgozik az amerikai Galileo Group, amely e területen régóta ad munkát a gyöngyösi főiskola szakembereinek is.

A Károly Róbert Főiskolának olyan modern hiperspektrális eszközei vannak, amelyekkel egész Európában egyedül csak ők rendelkeznek. Korábban is voltak közös projektjeink, és a jövőben is tervezzük az együttműködést.

Ennek már egy keretszerződés is megfelelő alapot adhat, amelyet a több milliárd dolláros amerikai kormánykutatásokat is végző cég képviselője Dr. Magda Sándor rektorral együtt írt alá. A rektor szerint ez a megállapodás nagy lehetőség az intézmény számára, amely tovább növelheti versenyképességét.

Bíró Tibor dékán pedig arról számolt be: a jövőre gondolva egy közös légi környezetkutató központ létrehozását gondolták ki fél évvel ezelőtt, amelynek a főiskola ad helyet majd.

A főiskola ezzel a szerződéssel végérvényesen felkerült a világ távérzékelési tudományának térképére – hangsúlyozták az aláírók.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság