Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elmúlt hétvégén lehullott 100 milliméternyi csapadék rövid idő alatt komoly gondokat okozott az egész megyében, így a Mátraalján is

Az elmúlt hétvégén lehullott 100 milliméternyi csapadék rövid idő alatt komoly gondokat okozott az egész megyében, így a Mátraalján is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átmenetileg több házat is el kellett hagyniuk a lakóknak, a gátak, falvak védelmén ezekben az órákban is több százan dolgoznak.

Heves megyében ötven településen van veszély. Itt, a Durándában is homokzsákok védik a Víg utcai vályogházakat. A rögtön összehívott helyi védelmi bizottság elnöke szerint a városban a Ringsted-lakótelepnél és a bevásárlóközpontok környékén is homokzsákokkal, gátakkal kellett biztosítani a védekezést.

A környéken Detken 10 házból, Vámosgyörkön eddig 15 házból kellett kiköltöztetni a lakókat. Gyöngyössolymoson autót sodort el a víz. A Felső-Mátrában Mátrakeresztest sem kerülte el az ár. A levonuló víz most a mélyebben fekvő részeken okozhat gondokat, Nagyfüged és Visznek környékén, tette hozzá az elnök.

A megye többi részén sem jobb a helyzet,: Tarnazsadánynál a Tarnóca áradt, Tófaluban a Tarna, Heréden 20 ház került víz alá. Kritikus a helyzet Recsken, Sirokban, Parád környékén és Szilvásváradon is. Hogy lassan javul az idő, azt egyelőre a katasztrófavédelemnél is csak remélik.

A megyei védelmi bizottság mindenesetre az eddig felhasznált 10 ezer mellé újabb 20 ezer homokzsákot rendelt a védekezéshez.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-05-17 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság